Fri frakt på ordre over kr. 1500,-

Bokashi - Kjøkkenkompost for alle

Bokashi er blitt bok! Bokashiboken finnes nå i mange bokhandler over hele landet, og i bokhandlenes nettbutikker. Les utdrag her.

Boken kan også bestilles i nettbutikken vår.

Bokashi. Kjøkkenkompost for alle er en håndbok om bokashi på kjøkkenet og i kjøkkenhagen – og en samling bokashi-historier. Det er slik-gjør-du, praktiske tips og vanlige spørsmål om kjøkkenkompostering med bokashi.

Boken handler om å lage jord, om mikroorganismene og jordlivet, og om hvordan du bruker kompostjorden og dyrker med bokashi i hverdagen.

Boken er litt av bokashibloggen mellom to permer – og litt til.

 

Bokashifortellinger

Bokashierfaringer og gjesteskribenter: I boken møter du Elin og Marianne som komposterer matavfallet sitt med bokashi i en liten leilighet i fjerde etasje midt i Bergen.

Du får også være med i barnehagen som lager jord av alle matrester og dyrker reddiker og ruccola på lekeplassen.

Sara Bäckmo skriver i et gjestekapittel om hvordan hun bruker bokashi i Skillnadens Trädgård, og Jenny Harlén i bokashi.se skriver om mikroorganismene og hva som egentlig skjer der nedi bokashibøtta og i videre jorden senere. Det er ikke småtteri. Det vil si … det ER jo smått (mikroorganismer), men det er stort likevel. Det er det store i det lille med bokashi.

Bybonden i Oslo stresstester storskala-bokashi i 120-liters bokashibøtter på Losæter i Bjørvika i Oslo, og bokashibrukere nordpå deler sine erfaringer med å lage jord av fermentert matavfall nord for polarsirkelen.

Tusen takk til alle som har bidratt, til alle som har holdt ut alt bokashipratet underveis, og stor takk til biolog Jan Röd i bioculture.se for begge deler.

Det har vært interessant, spennende og drivende inspirerende å skrive boken. Slik håper jeg det skal bli å bruke den også, både for de som har drevet med bokashi en stund, og for de som gleder seg til å starte.

/anette, bokashinorge.no