Vårtilbud i nettbutikken. Gjelder t.o.m 25.april eller så langt lageret rekker

Få frodig hage med naturlig gjødsel

En frodig hage er vel alle hageeieres drøm, men hvordan få det til?

Mikrolivet i jorden er viktig for at plantene dine skal trives, så du bør velge et gjødsel som tilrettelegger for et yrende liv i jorda. For at du skal kunne gjøre unna hagearbeidet mest mulig effektivt, har vi satt sammen en hageeske med alt du trenger gjennom hele sesongen. Produktene er 100% naturlige og enkle å bruke, du trenger ikke å være ekspert for å få en frodig hage med EM Hageeske!

Men hvordan skal jeg få til dette da, tenker du kanskje? Det er 3 enkle steg du følger: 

Steg 1

Når våren endelig har kommet og jorden er frostfri starter du med å vanne jorden i bedene dine med utblandet Microferm. Pass på å vanne slik at jorden er god og fuktig før du strør både leirmineraler og fullgjødselen over hagen. Dette bør gjøres i vindstille vær; EM Premiumgjødsel er meget finkornet og kan lett bli tatt av vinden. Vann etterpå og vips: jorden er klar til såing og planting!

ArtikkelNettsideHagepakken.jpg

Steg 2 

4 uker senere strør du skjellsand i bedene. Dette er også best å gjøre på fuktig jord, så pass på å vanne jorden med Microfermblanding først. OBS! Ikke bruk skjellsand på blåbærbusker, azalea og rhododendron. Disse plantene liker sur jord. 

Skjelllsand-gjødel Web.jpg

Steg 3

Annenhver uke i løpet av sesongen vanner du med Microferm for å opprettholde det gode mikrolivet i jorda. Du vanner sikkert plantene dine i løpet av sesongen uansett, så dette er ikke noe ekstra arbeid. Det eneste du må huske på er å blande inn 1 dl Microferm per 10 liter vann. 

Hva med bokashi?

De som er erfarne bokashibrukere tenker kanskje: men vil ikke bokashijord gjøre samme nytten? Jo det er klart den gjør! Men som mange også har erfart, strekker ikke bokashijorda til hele hagen. Man må ofte velge ut de heldige plantene som skal få bokashijord og bokashivæske. De gode mikrobene du finner i bokashijorda er de samme mikrobene du tilsetter jorda med Microferm. Du kan også tilføre jorda struktur og bedre evnen til å bevare fuktighet ved å samle f.eks. tang og skjell i strandkanten. Men det er dessverre ikke alle som har mulighet og tid til dette. Derfor har vi satt sammen EM Hageesken, slik at det skal bli enklest mulig for alle som har en liten hageflekk å tilføre de gode mikroorganismene i jorda. 

Lykke til med hagesommeren!

Aktuelle produkter:

Microferm, 2 liter
kr 219
Rabatt %
-18%
kr 1 099 kr 899

Hagepakken samlet Web.jpg

Innholdet i EM Hageeske

EM Premiumgjødsel

Melormlevninger, rapspulver, Edasil® leirmineraler, Vulkamin® steinmel, tang, sporstoffer og bakteriekultur fra EM-1. 62% organisk materiale. NPK 5-4-2. pH 6,2.

Skjellsand

Naturlig produkt fra Nordsjøen, rik på kalsiumkarbonat og sporstoffer. Skjellsand består hovedsakelig av kalsiumkarbonat, men inneholder også en rik variasjon av mineraler og sporstoffer som forbedrer jordens fruktbarhet.

Edasil

Leirmineraler inneholder mange sporstoffer, har en pH-verdi på 7-8, inneholder 6-8% fuktighet og kan absorbere opptil 135% vann.

Microferm

Microferm er aktivert EM-1 (Effektive mikroorganismer) i flytende form og inneholder de samme effektive mikroorganismene som bokashistrøet vårt.

Relaterte artikler

Bokashi for nybegynnere

Det viktigste å tenke på når du skal begynne med bokashi, er hvordan du vil gjøre det når fermentert matavfall fra bokashibø...

Begynn med kjøkkenhage nå!

Enten du er nybegynner og drømmer om egen kjøkkenhage til våren, eller allerede er dreven hageeier, er det lurt å starte neste sesong ...

Bokashi i blomsterbedet

Liker blomster også bokashi? Javisst! Men vi er litt gjerrige på kompostjorden i blomsterbedene hos oss. Se hvordan vi sparer på bokashi´...