Når får du -15% på alle Bokashi Eko enkeltbøtter. Tilbudet gjelder t.o.m 12. juni, eller så langt lageret rekker.

Hvor lang tid tar det å fylle en bokashibøtte?

Det kommer an på hvor stor husholdning du har og hvor mye mat dere lager/ matavfall dere produserer. Dette varierer MYE! Mange familier på fire klarer seg fint med to klassiske bokashibøtter, og bruker da ca. to uker på å fylle en bøtte. I perioder med gjester eller mye matavfall av andre grunner, kan det bli behov for en ekstra bøtte. Vi selger både klassiske enkeltbøtter og Loop enkeltbøtter i nettbutikken.

De klassiske bøttene er dobbelt så store som de runde Loop-bøttene; men det går mange flere liter ferskt matavfall i bøttene enn bøttenes volum. Matavfallet synker mye sammen under fermenteringen i bøtta, slik at mange liter ferskt matavfall blir til færre liter fermentert bokashi. Det er dessuten bra å trykke innholdet i bøtta godt sammen underveis, da blir det mindre luft nedi der – og mikrobene vil helst ha det lufttett. Også får du altså plass til mer i bøtta.

Det spiller ingen rolle for selve bokashiprosessen om det tar lengre eller kortere tid å fylle bøtta. Bøtta kan fylles på en dag, eller det kan ta et halvt år eller mer. Vi anbefaler å følge den videre prosessen på samme måte uansett: to ukers fermentering (eller mer hvis det passer best) innendørs før innholdet i bøtta blandes med jord for å bli omdannet til jord, enten ute eller inne.