På bokashinorge.no blogger vi om bokashi – i hverdagen og i kjøkkenhagen – og om økologisk dyrkingsmoro mer generelt. Vi deler egne erfaringer og det vi lærer av andre.
Mina har brukt bokashi på ulike måter i hagen. Til å gjødsle opp pallekarmer og bed, til å lage nye bed, og til punktforbedring r...
Siste runde med grønnsaker er høstet og nå er det snart for kjølig og mørkt til å få gjort noe særlig mer. T...
Usikker på hvordan du best bør klargjøre hagen for vinteren? Det er mye som kan gjøres! Fordel gjerne oppgavene utover, fra tidlig hø...
Hvert år lurer alle på hvor tidlig nypotetene kommer. Vi lurer mest på hvor sent de kan komme. Målet er nypoteter til julemiddagen.
Hvorfor så på høsten? Vi gir tips til HVA du kan så og HVORFOR.
I forbindelse med at vi snakker om fermentering av hageavfall eller om at man kan bruke ugress til å fylle opp resten av bokashibøttene, er det oft...
Bokashi og høner er en fin kombinasjon! Mange høneeiere har god erfaring med bruk av bokashistrø som inneholder effektive mikroorganismer. ...
Etter to uker (eller mer) fermentering innendørs skal matavfallet i bokashibøtta blandes med jord/løv for å bli omdannet til jord. He...
Saueull har mange gode egenskaper vi kan dra nytte av i hagen eller på balkongen, enten vi bruker det som kompost eller jorddekke. Ulla slipper sakte ut n...
Noen ganger spirer det etter bare et par dager, mens andre ganger skjer det aldri noen ting. Da er tusenkroners-spørsmålet: Hvorfor?
Hva skjer hvis du putter giftige planter i komposten? Blir giften nøytralisert og borte, eller risikerer du å få giftig jord? Kan giften even...
Bokashivæsken inneholder både næringsstoffer og mikrober fra bokashien. Den er sterkt konsentrert, så bland den ut med vann ca. 1:100 (a...