På bokashinorge.no blogger vi om bokashi – i hverdagen og i kjøkkenhagen – og om økologisk dyrkingsmoro mer generelt. Vi deler egne erfaringer og det vi lærer av andre.
Alle sår mye mer på våren enn det er plass til inne, også de som ikke har drivhus. Hva gjør de da? Her er to gode tips.
Det er d...
Endelig vår og vi gleder oss over nytt liv i hagen og lurer på hva slags underverker bokashijorda skal gjøre i hagen i år! Alle hager, ...
Lag jorden selv og gi hagen et skikkelig energi-kick. Jord og gjødsel laget med bokashi kjøkkenkompost er rik på næring og energi.
Vi sådde squash altfor tidlig og måtte flytte dem ut allerede i april – til en enkel varmekrybbe av to pallekarmer, en drivbenktopp og en spir...
Det er ikke likegyldig hvor du henger opp insektshotellet! Beboerne har nemlig noen ønsker som helst bør være innfridd for at de skal få...
Mina har testet ut hva som skjer hvis både Microferm og bokashistrø benyttes i forbindelse med såing av frø. Hun bløtla frø...
Jeg har bygget meg en ny jordfabrikk. Tidligere har jeg pleid å grave bokashien rett ned i bed og potter i stedet for å ha en egen kasse dedikert ti...
Gjør-det-selv og gjenbruk i hagen er kult. Og kreativt, klimasmart og moro. Vi skulle gjerne gjort mye mer av det enn vi gjør, men noe får v...
Har du nettopp begynt å dyrke frem planter fra frø, har du kanskje hørt eller lest begrepet prikling. Det betyr i praksis bare at du flytter...
Bokashibøttene våre har alltid vært laget av resirkulert plast, men plastikk er faktisk ikke bare plastikk. Med våre nye bøtter ...
Regner det mye hos deg er det stor sannsynlighet for at du har litt sur jord. Mye nedbør fører nemlig til næringsfattig jord med lav pH –...
Wipe & Clean, vårt probiotiske vaskemiddel, erstatter uønskede bakterier med nyttige bakterier. Dette hindrer at de uønskede bakteriene ...