I juli måned sender vi kun varer på torsdager. God sommer!

Blogg

På bokashinorge.no blogger vi om bokashi – i hverdagen og i kjøkkenhagen – og om økologisk dyrkingsmoro mer generelt. Vi deler egne erfaringer og det vi lærer av andre.

Aktuelle innlegg

Bokashi ferie-kompost

Bokashi ferie-kompost

Skal du reise bort og står midt i en halvfull bokashibøtte på avreisedagen? Blir du borte lenger enn de to ukene en full bokashibøtte ...

Bokashi på hytta

Bokashi på hytta

Avfallshåndtering er ofte en utfordring på hytta. Dessuten ligger mange hytter på fjellgrunn – ved sjøen eller på fjellet –...

Hvordan ser ferdig fermentert bokashi ut?

Hvordan ser ferdig fermentert bokashi ut?

Ferdig fermentert matavfall ser veldig likt ut som da du la det i bøtta. Målet vårt når vi lager bokashi er å konservere matavfal...

Hvor ofte bør jeg tømme avfallsbøtta på benken?

Hvor ofte bør jeg tømme avfallsbøtta på benken?

Vi samler gjerne opp dagens matavfall i en mindre beholder på kjøkkenbenken. Det er enkelt og lite arbeidskrevende, samtidig som at vi sørge...

Bokashi av ugress

Bokashi av ugress

Ugress som for eksempel brennesle, valurt og løvetann kan enkelt bli til næringsrik gjødsel for plantene dine ved hjelp av bokashi. Samle ug...

10 grunner til å velge bokashi-kompost

10 grunner til å velge bokashi-kompost

Lag næringsrik kompostjord av ALT matavfall på noen uker. Miljøvennlig, lettvint og raskt. Her har du 10 gode grunner til å velge bokas...

Pen plen med bokashi

Pen plen med bokashi

Veien til en pen plen trenger ikke være så komplisert. Det gressplenen din trenger for å trives er nok luft til røttene, nok næri...

Vanningstips i tørken

Vanningstips i tørken

Er det tørketid og vanningsforbud der du bor? Plantene dine tørster? Det hjelper lite med tønner til oppsamling av regnvann når regne...

5 måter du kan bruke biokull på

5 måter du kan bruke biokull på

Biokull er trevirke som er varmebehandlet ved høy temperatur ved en prosess som kalles pyrolyse. Kullet har utrolig mange ulike bruksområder, men h...

Dyrk med bokashi: Gulrot

Dyrk med bokashi: Gulrot

Visste du at de første gulrøttene ikke var oransje, men lilla? Gulroten har vært dyrket i mer enn to tusen år, og kom sannsynligvis ti...

Ren hagedam med mikrober

Ren hagedam med mikrober

Har du en dam i hagen din vil du periodevis oppleve en oppblomstring av alger, samt ha behov for rengjøring og fjerning av slam. Vi bruker Effektive Mikr...

Dyrk med bokashi: Gresskar

Dyrk med bokashi: Gresskar

Gresskar finnes i utrolig mange ulike varianter. De er dekorative, nybegynnervennlige og kan gi mye mat samtidig som de er et nyttig verktøy i hagen –...