Storskala

Bokashi i storskala

Bokashi i kantine - bra for business!

Bokashi i kantine - bra for business!

Hos bedriften Axess i Molde produserer de bokashi i stor stil i kantinen, til glede for både mennesker, bokashimikrober og andre flyvende nyttedyr. De kal...

Storskala bokashi

Storskala bokashi

For kantiner, restauranter, hoteller og andre storkjøkken som vil lage jord av matavfallet med bokashi, finnes 120-liters bokashitbøtter med tappe...

Knute på restaurant-kretsløpet

Knute på restaurant-kretsløpet

Hoteller og restauranter i Norge kan ikke uten videre lage jord og gjødsel av matavfallet sitt med bokashi for å dyrke egne grønnsaker til r...

Bokashimikrober i Europa

Bokashimikrober i Europa

Hva skjer med næringen og energien i bokashi under omdanningen til jord i jorden? I Nederland forsøker de å finne svar. I Sør-Afrika h...

Bokashi i norsk landbruk?

Bokashi i norsk landbruk?

Håndtering av husdyrgjødsel byr på miljøutfordringer i landbruket; både klimagassutslipp og mer lokale utfordringer for miljø...

Bokashi i parken

Bokashi i parken

Store mengder løv blir kjørt bort fra Oslos parker på høsten. Og når våren kommer, kjøpes det inn jord og gjø...

Høstfest i hagen med løv og bokashi

Høstfest i hagen med løv og bokashi

Løv er gull for hageeiere generelt og for de som lager jord med bokashi spesielt. Gå på gulljakt i hagen, eller i parker og grøftekant...

Microferm: fermentering av hagekompost

Microferm: fermentering av hagekompost

Vi fermenterer hageavfall med Microferm. Det gir raskere omdanning til jord, en god syklus i hagen og en rik og levende kompostjord.

Egentlig driver vi ikke me...