Hvor fort blir bokashi til jord?

Hvor fort blir bokashi til jord?

Hvor fort kan du lage herlig kompostjord når du kildesorterer og komposterer selv? Under optimale forhold går det raskt med bokashi! Slik kan du på...

Bokashi om vinteren

Bokashi om vinteren

Vinter, snø og frost gir litt ekstra utfordringer når du skal lage bokashikompost av matavfallet. Når fermentert bokashi skal blandes med jor...

Bokashi i nord

Bokashi i nord

God, næringsrik jord og tilgang på effektiv gjødsel er viktig når vekstsesongen er kort. Det er den nord i landet. Men er det ikke mer ...

Bokashi i byen

Bokashi i byen

Bokashi kjøkkenkompost lukter ikke vondt, tar liten plass, og omdanningen til jord går raskt. Bokashi passer fint for deg som bor i byen.

Bokashi - hva kan gå galt?

Bokashi - hva kan gå galt?

Når bokashiprosessen ikke går helt som den skal. Hva kan ha gått galt?

Alle bokashibrukere kan av og til oppleve at prosessen ikke går ...

Hvordan vet jeg når bokashibøtta er klar?

Hvordan vet jeg når bokashibøtta er klar?

For den som er på sin første bokashibøtte er det ikke åpenbart hvordan det skal se ut nedi der. Hvordan kan man se at bokashien er kla...

Derfor virker bokashi

Derfor virker bokashi

Sorterer du matavfallet ditt med kompostbøtter og bokashistrø? Da har du mange millioner medhjelpere! ”Virkestoffet” i bokashi er neml...

Hvilken bokashitype er du?

Hvilken bokashitype er du?

For noen er bokashi et sommerprosjekt: de lager jord av matavfallet i sommerhalvåret og putter det i grønn pose (eller hva kommunen tilbyr) på...

Morsomme bokashispørsmål

Morsomme bokashispørsmål

Ingen spørsmål er dumme, men noen kan være litt morsomme og noen ganger litt frustrende, haha.

Tips: Frodig plen i en fei

Tips: Frodig plen i en fei

Er gressplenen gul og flekkete etter vinterens kulde? Vi har tips til hvordan få frodig gressplen i hagen. 

Lad biokull i bunn av bokashibøtta

Lad biokull i bunn av bokashibøtta

Jeg dropper risten i bøtta på vinteren og lagrer bokashivæsken i biokull isteden. Bonusen er at jeg får bedre plass i bøtta og s...

Men hva skal vi dyrke?

Men hva skal vi dyrke?

Vi som slett ikke dyrker ALT vi spiser av grønnsaker i egen kjøkkenhage, må gjøre noen valg for hver sesong: hva skal vi dyrke selv i...

Bokashi året rundt

Bokashi året rundt

Jordfabrikker i stua, spirende frø på gjesterommet og bokashi-kompostering på kjøkkenet. Det hender det tar litt av hjemme hos Randi H...

Hva er Bokashi?

Hva er Bokashi?

Bokashi er enkel og smart kjøkkenkompostering som omdanner matavfall til næringsrik jord og gjødsel på noen uker. Bokashi er lettvint,...

Bokashi for nybegynnere

Bokashi for nybegynnere

Det viktigste å tenke på når du skal begynne med bokashi, er hvordan du vil gjøre det når fermentert matavfall fra bokashibø...

Biokull og bokashi

Biokull og bokashi

«Alle» snakker om biokull. Og noen snakker om biokull og bokashi. Vi «lader» biokull med bokashivæske, og får spennende og e...

Slik dyrker du med bokashi

Slik dyrker du med bokashi

Lag jorden selv og gi hagen et skikkelig energi-kick. Jord og gjødsel laget med bokashi kjøkkenkompost er rik på næring og energi.

Min første bokashi

Min første bokashi

Jeg har hatt lyst til å kompostere matavfallet vårt i flere år, men har ikke hatt pågangsmot til å starte opp, fordi det krever bå...