Denne uka får du fri frakt på bestillinger over 1000,- med rabattkoden: DESEMBER25 Gjelder til 14/12

Bokashi for fire

Bokashi for fire

Bokashi kan skaleres opp og ned og passer utmerket uansett hvor mange man er i husholdningen. Her er noen vanlige spørsmål og svar om hva man kan h...

Bokashi for én

Bokashi for én

Er du bare én person i husholdningen og produserer ganske begrenset med matavfall? Bokashi passer heldigvis aldeles utmerket for deg også. Her er n...

Ikke magi – bare bokashi

Ikke magi – bare bokashi

Vi som lager jord med bokashi vet at mikroorganismene gjør en god og viktig jobb. Vi ser hvor raskt matavfallet omdannes og hvor godt plantene vokser. De...

Bokashi kjøkkenkompostering på 1-2-3

Bokashi kjøkkenkompostering på 1-2-3

Visste du at du kan kildesorterer matavfallet ditt og enkelt lage god jord hjemme? Bokashi kompostering er enkelt, krever liten plass og lukter ikke vondt. Her ...

Bokashi for nybegynnere

Bokashi for nybegynnere

Bokashi kjøkkenkompost er en 3-trinns-rakett fra matavfall til herlig kompostjord. Et bokashi startkit inneholder alt du trenger til trinn 1 og 2 i prose...

Hvordan vet jeg når bokashibøtta er klar?

Hvordan vet jeg når bokashibøtta er klar?

For den som er på sin første bokashibøtte er det ikke åpenbart hvordan det skal se ut nedi der. Hvordan kan man se at bokashien er kla...

Hvordan ser ferdig fermentert bokashi ut?

Hvordan ser ferdig fermentert bokashi ut?

Ferdig fermentert matavfall ser veldig likt ut som da du la det i bøtta. Målet vårt når vi lager bokashi er å konservere matavfal...

Hvor ofte bør jeg tømme avfallsbøtta på benken?

Hvor ofte bør jeg tømme avfallsbøtta på benken?

Vi samler gjerne opp dagens matavfall i en mindre beholder på kjøkkenbenken. Det er enkelt og lite arbeidskrevende, samtidig som at vi sørge...

Når kommer bokashivæsken?

Når kommer bokashivæsken?

Vi vet hvordan det er: Bokashibøtta er behørig fylt med matavfall og bokashistrø, og stappet med omsorg. Det har gått en uke, kanskje...

Hvor lenge kan bokashi ligge i bøtta?

Hvor lenge kan bokashi ligge i bøtta?

Når vi forklarer bokashiprosessen er vi alltid nøye med å understreke at det er viktig å la den fulle bøtta stå minst to u...

Hvit fluff – hva er det egentlig?

Hvit fluff – hva er det egentlig?

Vi er vant til å høre om at mugg er farlig eller ødeleggende, men mugg kan være så mangt! Noen typer ødelegger brø...

Kan bioposer i bokashi?

Kan bioposer i bokashi?

Nedbrytbare bioposer kan komposteres. De er laget av organisk materiale og kastes som en del av matavfallet. Men du bør likevel ikke ha dem i bokashien d...

5 ting du kanskje ikke visste at kan i bokashi

5 ting du kanskje ikke visste at kan i bokashi

Det er litt ulike regler fra et renovasjonsselskap til et annet rundt nøyaktig hva som skal kastes i matavfall. Det er også litt ulike regler for h...

Papir i bokashi?

Papir i bokashi?

Kan du kaste papir i bokashibøtta di? Noen sier uforbeholdent "ja", noen sier like uforbeholdent "nei", men svaret er som vanlig hakket mer nyansert enn ...

Bokashi – et våpen i kampen mot matsvinn

Bokashi – et våpen i kampen mot matsvinn

Matsvinnet i Norge skal halveres innen 2030. Vi kaster hele 450 000 tonn(!) med spiselig mat i året, så det er svært viktig at vi når de...

Hvor fort blir bokashi til jord?

Hvor fort blir bokashi til jord?

Hvor fort kan du lage herlig kompostjord når du kildesorterer og komposterer selv? Under gode forhold går det kjemperaskt med bokashi! Fordi mye av ...

Lukt i bokashibøtta?

Lukt i bokashibøtta?

Lukter bokashibøtta mer enn du synes er OK? Årsaken er som regel enkel: det er for mye fukt nedi der, eller lokket er ikke tett. 

Lagre bokashi

Lagre bokashi

Er bokashibøtta full og du trenger å bruke den umiddelbart kan bokashien oppbevares i en lufttett beholder, til du har mulighet til å blande ...

Bokashi - hva kan gå galt?

Bokashi - hva kan gå galt?

Alle bokashibrukere kan av og til oppleve at prosessen ikke går helt på skinner. Du får en bøtte som lukter annerledes eller mye sterke...

Bokashi hele året rundt

Bokashi hele året rundt

En av fordelene med bokashi er at bokashi kan lages hele året rundt. Lurer du på hvordan man gjør det på vinteren eller på sommer...