Nå får du -20% og -30% på utvalgte produkter. Tilbudet varer t.o.m. 20 oktober.

Hvordan ser ferdig fermentert bokashi ut?

Hvordan ser ferdig fermentert bokashi ut?

Ferdig fermentert matavfall ser veldig likt ut som da du la det i bøtta. Målet vårt når vi lager bokashi er å konservere matavfal...

Hvor ofte bør jeg tømme avfallsbøtta på benken?

Hvor ofte bør jeg tømme avfallsbøtta på benken?

Vi samler gjerne opp dagens matavfall i en mindre beholder på kjøkkenbenken. Det er enkelt og lite arbeidskrevende, samtidig som at vi sørge...

Bokashi – et våpen i kampen mot matsvinn

Bokashi – et våpen i kampen mot matsvinn

Matsvinnet i Norge skal halveres innen 2030. Vi kaster hele 450 000 tonn(!) med spiselig mat i året, så det er svært viktig at vi når de...

Hvor lenge kan bokashi ligge i bøtta?

Hvor lenge kan bokashi ligge i bøtta?

Når vi forklarer bokashiprosessen er vi alltid nøye med å understreke at det er viktig å la den fulle bøtta stå minst to u...

Bokashi kjøkkenkompostering på 1-2-3

Bokashi kjøkkenkompostering på 1-2-3

Visste du at du kan kildesorterer matavfallet ditt og enkelt lage god jord hjemme? Bokashi kompostering er enkelt, krever liten plass og lukter ikke vondt. Her ...

Hvordan vet jeg når bokashibøtta er klar?

Hvordan vet jeg når bokashibøtta er klar?

For den som er på sin første bokashibøtte er det ikke åpenbart hvordan det skal se ut nedi der. Hvordan kan man se at bokashien er kla...

Hvor fort blir bokashi til jord?

Hvor fort blir bokashi til jord?

Hvor fort kan du lage herlig kompostjord når du kildesorterer og komposterer selv? Under gode forhold går det kjemperaskt med bokashi! Fordi mye av ...

Når kommer bokashivæsken?

Når kommer bokashivæsken?

Vi vet hvordan det er: Bokashibøtta er behørig fylt med matavfall og bokashistrø, og stappet med omsorg. Det har gått en uke, kanskje...

Lukt i bokashibøtta?

Lukt i bokashibøtta?

Lukter bokashibøtta mer enn du synes er OK? Årsaken er som regel enkel: det er for mye fukt nedi der, eller lokket er ikke tett. 

Lagre bokashi

Lagre bokashi

Er bokashibøtta full og du trenger å bruke den umiddelbart kan bokashien oppbevares i en lufttett beholder, til du har mulighet til å blande ...

Hvit fluff – hva er det egentlig?

Hvit fluff – hva er det egentlig?

Vi er vant til å høre om at mugg er farlig eller ødeleggende, men mugg kan være så mangt! Noen typer ødelegger brø...

Bokashi - hva kan gå galt?

Bokashi - hva kan gå galt?

Alle bokashibrukere kan av og til oppleve at prosessen ikke går helt på skinner. Du får en bøtte som lukter annerledes eller mye sterke...

Bokashi hele året rundt

Bokashi hele året rundt

En av fordelene med bokashi er at bokashi kan lages hele året rundt. Lurer du på hvordan man gjør det på vinteren eller på sommer...

Hvordan lage kompostjord selv?

Hvordan lage kompostjord selv?

Har du regnet på hvor mange liter jord du trenger å kjøpe for å fylle opp de nye pallekarmene? Det blir fort veldig mange sekker. De er...

Bokashi om vinteren

Bokashi om vinteren

Vinter, snø og frost gir litt ekstra utfordringer når du skal lage bokashikompost av matavfallet. Når fermentert bokashi skal blandes med jor...

Slik dyrker du med bokashi

Slik dyrker du med bokashi

Lag jorden selv og gi hagen et skikkelig energi-kick. Jord og gjødsel laget med bokashi kjøkkenkompost er rik på næring og energi.

Bokashi: Enkelt, raskt og fleksibelt

Bokashi: Enkelt, raskt og fleksibelt

Kompostering er en super måte å gjenbruke avfallet vårt på, og sørger for næringsrik og levende jord til plantene vår...

Biokull og bokashi

Biokull og bokashi

«Alle» snakker om biokull. Og noen snakker om biokull og bokashi. Vi lader biokull med bokashivæske, og får spennende og effektiv jordfo...

Derfor virker bokashi

Derfor virker bokashi

Sorterer du matavfallet ditt med kompostbøtter og bokashistrø? Da har du mange millioner medhjelpere! ”Virkestoffet” i bokashi er neml...

Bokashi i byen

Bokashi i byen

Bokashi lukter ikke vondt, tar liten plass, og omdanningen til jord går raskt. Derfor passer bokashi veldig fint for deg som bor i byen!