God sommer! Nettbutikken er alltid åpen, men i juli sender vi kun varer på torsdager.

Jord

Tips og inspirasjon rundt jorden i hagen din

Lager jord uten jord - biokull, bokashi, gressklipp, sand og grus.

Lager jord uten jord - biokull, bokashi, gressklipp, sand og grus.

Bland bokashi med jord sier vi alltid, men det impliserer at du har noe jord fra før. Det er ikke alltid tilfellet. Men kanskje har vi gressklipp? Sand f...

Tips mot hærmygg i jordfabrikken

Tips mot hærmygg i jordfabrikken

Mange opplever at det er utfordrende å produsere bokashi-jord innendørs på grunn av "fluer". Da er det som regel hærmyggen det er snakk...

Fleksibilitet med bokashivæske ladet i biokull

Fleksibilitet med bokashivæske ladet i biokull

Å lade biokull med vinterens overskudd av bokashivæske gir stor fleksibilitet til våren.

Lag jord av matavfallet ditt

Lag jord av matavfallet ditt

Vi kaller bokashi for en tre-trinns-rakett, fordi det går rakett-raskt å omdanne matavfall til jord med bokashi. 

Bokashi hele året - uten jordfabrikk inne

Bokashi hele året - uten jordfabrikk inne

Du trenger ikke ha en jordfabrikk innendørs hele året for å lage jord av ditt matavfall – hele året. I dag vil jeg dele noen tips...

Kundene om bokashi

Kundene om bokashi

Vi stilte dette spørsmålet på vår Instagram-konto forleden dag, og vi syntes det kom et knippe altfor fine kommentarer til å la d...

Bokashi i blomsterbedet

Bokashi i blomsterbedet

Liker blomster også bokashi? Javisst! Men vi er litt gjerrige på kompostjorden i blomsterbedene hos oss. Se hvordan vi sparer på bokashi´...

Meitemark og bokashi

Meitemark og bokashi

Å få meitemarken inn i jordfabrikken din og dine andre bokashi-prosjekter, vil påskynde omdanningen betraktelig. Også i krukker. 

Bokashi med binge

Bokashi med binge

Bokashi er en tre-trinns-rakett til herlig næringsrik kompostjord. De to første trinnene skal foregå innendørs, men på trin...

Effektiv bokashi vinterlagring!

Effektiv bokashi vinterlagring!

Å lagre bokashi i søppelsekker gjennom vinteren er kanskje den aller enkleste formen for oppbevaring. Det er også en veldig fleksibel lø...

Tester bokashistrø i såjord

Tester bokashistrø i såjord

Vi har blitt tipset av våre bokashi-venner i utlandet om å blande bokashistrø i såjorden for å fremme ekstra god rotvekst. Det er...

Bokashi-mikrobene. I bøtta og i jorden

Bokashi-mikrobene. I bøtta og i jorden

Visst ser (og lukter) vi bokashibrukere at mikroorganismene i bokashi virker. Men hva gjør de egentlig der nede i bokashibøtta? Og hvordan jobber ...

All you need is LØV - og bokashi

All you need is LØV - og bokashi

Pass på å bunkre løv nå på høsten, du trenger det til vinteren og våren.

Løv og bokashi er perfekt match. Bo...

Bunkre jord på høsten

Bunkre jord på høsten

På høsten bunkrer vi gammel hagejord fra kjøkkenhagen. Den oppbevarer vi i porsjonsposer til vi skal blande bokashi og jord i vinterens boka...

Hvor fort blir bokashi til jord?

Hvor fort blir bokashi til jord?

Hvor fort kan du lage herlig kompostjord med bokashi-kompost? Under optimale forhold går det raskt! Slik kan du påvirke prosessen.

Når du lag...

Derfor lager jeg jord med bokashi

Derfor lager jeg jord med bokashi

Min bokashihistorie starter i kjøkkenhagen. Den handler om skapertrang og arbeidslyst. Lysten til å lage noe og til å være ute.

Det va...

Løv + bokashi = jord

Løv + bokashi = jord

I oktober 2016 blandet vi høstløv og bokashi kjøkkenkompost i søppelsekker og plasserte dem i solveggen for våren: effektive l...

Løv blir til jord med bokashi kjøkkenkompost

Løv blir til jord med bokashi kjøkkenkompost

Har du bokashi kjøkkenkompost, er det lett å lage kompostjord og jordforbedringsmateriale av årets høstløv. Du trenger bare en ...

Lag jord inne i vinter

Lag jord inne i vinter

Med bokashi kjøkkenkompost kan du lage næringsrik kompostjord av matavfallet ditt hele vinteren. Inne. Det er lett, går raskt og lukter ikke ...

Lage jord med Microferm: hagekompost våren etter

Lage jord med Microferm: hagekompost våren etter

Planterester, løv og annet hageavfall fra i fjor har fermentert med bokashimikrober fra Microferm over vinteren hos oss. Stappet i sekker og knytt igjen ...