Vinter

Bokashi på vinteren gir litt nye utfordringer, men det finnes gode løsninger på det meste. 

 

3 tips til bruk av biokull på vinteren

3 tips til bruk av biokull på vinteren

Biokull er bra både for kloden og for jorden i hagen din. Biokull i jorden binder vann (hindrer uttørking), binder og avgir næring i lang tid...

Vask av bokashibøtter

Vask av bokashibøtter

Føler du at bokashibøtta trenger en vask? Det er ikke nødvending å vaske den, men noen ganger kan det vært praktisk for å...

Vask bokashibøtta med snø

Vask bokashibøtta med snø

Mange bokashi-relaterte oppgaver er litt enklere å gjennomføre om sommeren, det må vi bare innrømme. For eksempel føles det mer...

Innendørs jordfabrikk

Innendørs jordfabrikk

Bokashi om sommeren er så enkelt. Fylle bøtta – vente litt – ned i jorda – vente litt til – ferdig! Bokashi om vinteren fø...

Hvordan lage meiseboller til fuglene?

Hvordan lage meiseboller til fuglene?

Visste du at du enkelt kan lage dekorativ og næringsrik mat til fuglene helt selv. Fuglene vil elske disse egenproduserte meisebollene og hva er vel hygge...

Sommerens chili og paprika: Så i februar!

Sommerens chili og paprika: Så i februar!

Tidlig i februar passer det fint å så chili og paprika, og så kan du altså dyrke tomaten Vilma i vinduskarmen om du vil. 

Så inne i januar

Så inne i januar

Vi forkultiverer blant annet dill, salater, beter og reddiker tidlig i januar. Inne. Det meste skal plantes ut i varmbenken i slutten av februar – dermed ...

Så spinat ute i januar

Så spinat ute i januar

Da høstsådden med spinat begynte å spire for tidlig, bestemte vi oss for å vinterså spinatfrø i en bunnfrossen bokashi jor...

Frost i varmebenken

Frost i varmebenken

Det er frost i varmbenken. Den uvanlige og relativt sene sprengkulden får ta noe av skylden, men det meste må vi ta på vår egen vinterka...

Overvintre planter ute? Forbered nå!

Overvintre planter ute? Forbered nå!

Overvintring av sommersådde småplanter og nedklipte salater og annet bladgrønt, er lettvint og gir fantastisk uttelling til våren. Det ...

Overvintring av bladgrønnsaker

Overvintring av bladgrønnsaker

Vi overvintrer salater, spinat, vinterportulakk, brønnkarse og mangold i en iskald drivhustunnel på Nesodden. Se hvordan det har gått til nå...

Lad biokull i bunn av bokashibøtta

Lad biokull i bunn av bokashibøtta

Jeg dropper risten i bøtta på vinteren og lagrer bokashivæsken i biokull isteden. Bonusen er at jeg får bedre plass i bøtta og s...

Forbered for å vinterså. Nå

Forbered for å vinterså. Nå

Den som vil vinterså frø på kald og frossen jord i vinter, og nyte egendyrket tidlig, tidlig fra sterke planter som spirer av seg selv til vå...

Kompostere julen med bokashi

Kompostere julen med bokashi

I julen spiser vi litt annen mat enn resten av året og vi pynter huset med mye materialer som faktisk kan komposteres. Men hva kan du egentlig ha i bokash...

Lad jorden i drivhuset med bokashivæske

Lad jorden i drivhuset med bokashivæske

Mange lurer på hva de skal gjøre med overskuddet av bokashivæsken nå utover høst, vinter (og tidlig vår), når det ik...

Dyrke på balkongen i sommer? Start med bokashi. Nå.

Dyrke på balkongen i sommer? Start med bokashi. Nå.

Vil du at det skal bugne av spiselige godsaker på balkongen din i år? Det vil vi! På bokashibalkongen starter sesongen tidlig.

Det er surt på...

Vi sår tomater i julestria

Vi sår tomater i julestria

Tomaten Vilma er en lavtvoksende tomatplante som vokser fint under vekstlys inne. Vi sår henne i julestria. Og lager bokashijord til vi skal plante henne ...

Vanning av vintersådde frø

Vanning av vintersådde frø

Frø av sommergulrøtter tåler frossen jord og kulde godt. Ofte bedre enn våre stivfrosne fingre som skal så dem. I år prø...

Vinter-bokashi: våren etter

Vinter-bokashi: våren etter

På vinteren lagret vi fermentert bokashi i lufttette kasser ute, uten å blande med jord.. Vi laget også jordfabrikker med nesten bare hø...

Bokashi om vinteren

Bokashi om vinteren

Vinter, snø og frost gir litt ekstra utfordringer når du skal lage bokashikompost av matavfallet. Når fermentert bokashi skal blandes med jor...