10 måter du kan bruke Wipe & Clean på

Wipe & Clean, vårt probiotiske vaskemiddel, erstatter uønskede bakterier med nyttige bakterier. Dette hindrer at de uønskede bakteriene etablerer seg igjen like raskt, ettersom de da får konkurranse om plassen. At Wipe & Clean egner seg til husvask er åpenbart, men visste du at du kan bruke sprayen mot midd? Eller hvis valpen har hatt et tisseuhell på gulvteppet? Eller at du kan vanne i hagen med vaskevannet?

1. Vask av bokashibøtter. Noen ganger sitter det igjen litt lukt i bøttene etter at du har tømt ut av dem. Vi vasker dem med Wipe & Clean fordi de gode bakteriene utkonkurrerer de dårlige som skaper vond lukt. Gni over bøtta med Wipe & Clean helt til slutt, eller gi den en kjapp spray hvis du bruker sprayflaske. Aller helst bruker vi mynte, så lukter det mildt og friskt.

2. På vinduer og speil. Du har kanskje lest tips om å vaske vinduer med eddik? Wipe & Clean inneholder litt eddiksyre og egner seg kjempegodt til vask av blanke overflater. Vi sprayer på Wipe & Clean, gnir det godt utover med en fuktig klut, for så å gå kjapt over med nal og tørkepapir. Det blir skinnende rent, og ingen striper.

3. Spray på kjøkkenkluten. Det er fremveksten av bakterier i kjøkkenkluten som gjør at den lukter surt. Med Wipe & Clean hindrer du fremveksten av disse bakteriene, og slipper dermed sur lukt. Du bør selvfølgelig fortsatt bytte den ut ganske ofte da den blir skitten av andre ting, men uønskede bakterier har du i alle fall kontroll på... ;)

4. Vask etter tisseuhell. Enten det er barn eller kjæledyr som har vært litt uheldige, fungerer Wipe & Clean veldig godt til å rengjøre og fjerne lukt. På gulvet kan du bare vaske som vanlig. Er det en madrass eller et gulvteppe som har blitt vått, kan du spraye på Wipe & Clean etter at du har vasket over med en våt klut.

5. Trygg vask av drivhus. Det er ikke ideelt å vaske drivhuset med skadelige kjemikalier når du dyrker mat i jorda der inne. Derfor vasker vi alltid over med Wipe & Clean. Hvis noe havner i jorda eller på plantene så gjør det ingenting. Du kan trygt smake på Wipe & Clean (det smaker dog ikke særlig godt), så om du søler litt på tomatene så er det bare å skylle av dem slik du uansett ville gjort.

6. På kjøkkenbenk og skjærefjøl. Her er det mye rart av bakterier. Faktisk er det gjort tester hvor man har funnet flere bakterier på skjærefjøla enn på doskåla..! Vi vasker over både benk og fjøl jevnlig med Wipe & Clean og sikrer oss på den måten et mer hygenisk kjøkken.

7. Hagemøbler og krukker. Vi vil jo helst ikke få sterke såper og vaskemidler i jorda vår, så også til utevasken er Wipe & Clean supert. Søler vi på planter og jord så er det ikke noe problem. Faktisk kan vi bare helle vaskevannet rett ut i hagen når vi er ferdig med vaskingen!

8. Avfallsbøtter både ute og inne. Lukter det litt surt fra søppelbøttene under vasken eller på badet? Wipe & Clean gjør jobben. Vi pleier å spraye på litt ekstra etter at vi har vasket over, og bare la det stå litt. Avfallsdunkene ute ved veien får akkurat samme behandling. Lukten forsvinner, dunkene blir rene, og de gode bakteriene blir igjen.

9. Mot midd. Dette er det mange som ikke vet om Wipe & Clean, men du kan altså spraye det i senga og på sengetøyet ditt mot midd. De Effektive Mikroorganismene i sprayen bryter ned biofilm – altså samfunn av bakterier som har festet seg til hverandre og en overflate. Man finner biofilm overalt, da det er slik bakteriene helst vil vokse. Denne biofilmen er middens kilde til mat, så når den elimineres blir midden rett og slett utkonkurrert. Vi sprayer gjerne over sengene en gang i uken. Det skal ikke bli vått – en lett spray holder!

10. Hold det rent hos kjæledyrene. Kanskje har du et hundehus, utekaniner, eller til og med høner? Med Wipe & Clean blir det rent og pent, uten sterke eller skadelige stoffer du trenger å bekymre deg over. Dyrene dine kan trygt gnage på, hakke på, slikke på, eller gni seg inntil det du nettopp har vasket av. Som en bonus motvirker det midd også her, på samme måte som i sengetøyet (se punkt 9).

// AS

Relaterte artikler

Bakterier og kjemikalier

Dette er ord som ganske umiddelbart gir negative assosiasjoner for de fleste. Skumle bakterier og farlige kjemikalier – dette er ting vi bør holde ...

Wipe & Clean - vask huset med bakterier

Wipe & Clean er et naturlig, probiotisk all-rengjøringsmiddel med nyttige mikroorganismer. Det inneholder ikke skadelige kjemikalier.  Wipe &...

Miljøvennlig rengjøring på 1-2-3

Ønsker du å bli kvitt skitt og bakterier i huset uten å skade miljøet? Det er lettere enn du tror og blir like rent som du ønsk...