Miljøvennlig rengjøring på 1-2-3

Ønsker du å bli kvitt skitt og bakterier i huset uten å skade miljøet? Det er lettere enn du tror og blir like rent som du ønsker! Prøv husvasken med kun naturlige ingredienser neste gang.

Hvorfor ikke kjemikalier?

Vaskemidler som lover at 99.9% av alle bakterier drepes ved bruk kan ved første øyekast kan høres ut som en god ide. Men er det virkelig det? For å få et godt inneklima er de fleste av oss best tjent med at en sunn bakterieflora får lov til å utvikle seg. La oss tenke oss følgende eksempel: Du vasker kjøkkenbenken med kjemikalier fra konvensjonelle vaskemidler. Deretter henter du gulrøtter og legger dem på kjøkkenbenken. Gulrøttene er ikke vasket, så de har med seg litt jord inn på benken. Du vasker og skreller og kutter gulrøttene og tørker raskt over kjøkkenbenken før du setter deg til å spise. 

Hvis kjøkkenbenken din er vasket med kjemikalier er den en perfekt grobunn for alle nye bakterier som kommer til. Om du ikke har fått vasket vekk alle restene fra jorda, vil ingenting hindrer de nye bakteriene å formere seg. Ved rikelig tilgang på næringsstoffer og optimale forhold kan 1 bakterie bli til 4 millioner i løpet av 8 timer!

Hvorfor probiotika?

Hvis du i det forrige eksempelet hadde brukt et vaskemiddel med probiotika kunne følgende ha skjedd: Benken ble vasket ren og de bakteriene som befant seg på kjøkkenbenken ville blitt erstattet av gode mikrooroganismer; probiotika. Når gulrøttene og jorda deretter ble lagt på kjøkkenbenken, ville det allerede vært fullt av bakterier på kjøkkenbenken. Gode bakterier som ikke skader mennesker. En hver ny bakterie som blir tilført dette miljøet vil nå måtte kjempe om plassen (og næringen) med det eksisterende bakteriemiljøet. En uønsket bakterie vil dermed ikke få miljøet for seg selv. Som i resten av naturen er det de sterkeste som overlever. Hvis du allerede har en god bestand av mikroorganismer på kjøkkenbenken din, vil altså de nye bakteriene få det vanskeligere med å overleve. En annen fordel med å vaske med miljøvennlig rengjøring er at du slipper å bekymre deg over å puste inn farlige mikropartikler når du vasker. Skulle du være så uheldig å få Wipe & Clean i munnen vil det ikke være farlig. Det er ikke godt, selvsagt, og skal ikke drikkes. Men om det skjer, går det bra. Du kan altså få hjelp av både store og små medlemmer i familien!

Vask med Wipe & Clean 

Det miljøvennlige vaskemiddelet Wipe & Clean består av eddik som dreper de fleste bakterier ved sin lave pH verdi og gode, effektive mikroorganismer som trives i surt miljø. Den perfekte blanding, altså. De fleste uønskede bakteriene dør når du vasker med eddik, men vaskemiddelet etterlater seg en hær av gode medhjelpere når du er ferdig.  

Det er bare å blande Wipe & Clean i en bøtte eller spruteflaske og vask i vei. Du trenger ikke å skylle etterpå. Det er faktisk best om du ikke skyller! 

sr /bokashinorge.no

 

Relaterte artikler

Tips: Unngå at sommerblomstene i krukker tørker ut

Krukker med blomster tørker fort ut i varmen. Små krukker tørker veldig fort, mens de større holder litt lenger. Men med enkle grep k...

Få flott frukt og bær i hagen - uten skurv og sopp

Hvordan få lekre frukt og bær i hagen - uten epleskurv og annen muggsopp? Vi gir deg tips om hvordan du enkelt får det til, helt uten bruk av ...

Tips: Slik bekjemper du bladlus

Ikke alle småkryp er velkomne i hagen - bladlus vil vi helst bli kvitt. Men går det uten kjemikalier? Ja! Her forteller vi deg hvordan du får ...