Hva skal du dyrke? Bladgrønnsaker er alltid gøy og ganske så enkelt å få til. Her får du mange gode tips!
Mina har brukt bokashi på ulike måter i hagen. Til å gjødsle opp pallekarmer og bed, til å lage nye bed, og til punktforbedring r...
Har du lyst til å komme i gang med å dyrke egne grønnsaker, men føler deg litt overveldet og vet ikke helt hvor du skal begynne? Vi ha...
Få oversikt over frøposene dine! Gå gjennom og noter ned frø du trenger flere av, hva som skal sås når og hva du eventuelt...
Vi forkultiverer blant annet dill, salater, beter og reddiker tidlig i januar. Inne. Det meste skal plantes ut i varmbenken i slutten av februar – dermed ...
Da høstsådden med spinat begynte å spire for tidlig, bestemte vi oss for å vinterså spinatfrø i en bunnfrossen bokashi jor...
Ettersom dyrkeflatene er små på balkongen, velger vi effektive planter: planter som vokser fort og som gjerne vokser ut igjen raskt når vi har...
Å kunne høste ferske blader til en salat, rett utenfor døra er både gøy og økonomisk. Blader og urter er dyre i innkjø...
Nei, ikke alle planter overvintrer i drivhuset. Man får regne med litt svinn. Det som overrasker, er HVILKE planter som hadde bukket under da vi lø...
Vi sår og høster og sår igjen og igjen på de samme vokseplassene i kjøkkenhagen. Slik får vi mye ut av liten plass, og ses...
Vi som slett ikke dyrker ALT vi spiser av grønnsaker i egen kjøkkenhage, må gjøre noen valg for hver sesong: hva skal vi dyrke selv i...
Spinat er virkelig vinterens dronning å så. Spinat er så godt, så sunt og anvendelig at vi kan rett og slett ikke få nok spinat ho...
Alle sår mye mer på våren enn det er plass til inne, også de som ikke har drivhus. Hva gjør de da? Her er to gode tips.
Det er d...
Vi ble advart: Ikke så mangold på vinteren, den går i blomst! Men vi hørte ikke på advarslene i fjor. Ikke året før ...
Sesongens andre generasjon kålmøll skal være i full aktivitet. Vi har så langt ikke sett noe til dem, men første generasjon gjor...
Frø av salater, spinater og grønnkål (blant andre) kan du så ute fra desember til mars. Eller vente til våren.
Vi overvintrer salater, spinat, vinterportulakk, brønnkarse og mangold i en iskald drivhustunnel på Nesodden. Se hvordan det har gått til nå...
Vi tenker det samme hver høst og tidlig vår: kanskje er den beste tiden i kjøkkenhagen når det er kjølig i luften og fuktig, og...
Overvintring av sommersådde småplanter og nedklipte salater og annet bladgrønt, er lettvint og gir fantastisk uttelling til våren. Det ...
I år begynte vi å spise salat fra varmbenken tidlig i mars. I fjor hadde vi feldsalat og brønnkarse fra kjøkkenhagen til lunsj 22. des...
Vi fråtser i egendyrket salat fra april til oktober. Den salaten som kommer aller først, er sådd på sensommeren året før; ...