Så spinat i drivhuset i vinter!

Spinat er virkelig vinterens dronning å så. Spinat er så godt, så sunt og anvendelig at vi kan rett og slett ikke få nok spinat hos oss. Derfor bestiller jeg hjem big-pack frøposer og peprer bed ute på friland, i pallekarmer og i drivhuset med spinatfrø.

Rekker avling før tomatene 

I dag vil jeg spesielt tipse om å dyrke spinat i drivhuset. Det finnes så mange drivhus der ute som står tomme, eller fulle med hagemøbler på vinteren. (kanskje kan de bare bli stående en stund til?), men om du kan komme til og fått plassert noen spinatfrø i den ledige jorden nå på vinteren, tror jeg ikke du vil angre på det!

Når varmen så smått vender tilbake, ligger spinatfrøene klare i jorden til å skyte fart når temperaturen blir knappe 4ºC. Da rekker du å høste en runde spinat allerede i april/mai – i god tid før det er på tide å sette ut tomater, agurk og paprika i drivhuset.

På bildene under og på hovedbildet, kan du se resultatet av denne såingen av spinat. Jeg klipper ned rubb og stubb, forveller og putter i fryseren og har spinat hele vinteren fra denne vårens avling. Og jorden er selvsagt gjødslet med bokashi, slik den gjerne er når man får uvanlig god vekst.

Smart, eller hva?

Spinat-i-dribvhus-2.jpg

Relaterte artikler

Lad jorden i drivhuset med bokashivæske

Mange lurer på hva de skal gjøre med overskuddet av bokashivæsken når det ikke vokser særlig mye som trenger gjødsel. Da e...

Drivhus i bokashihagen

Vi har bygd drivhus i bokashihagen. Der gleder vi oss til å dyrke i sommer – og til å overvintre planter, bygge jordfabrikker og nye vekstplas...

Vasker drivhuset med bokashimikrober

Vi vasker drivhus med bokashi-mikrober! Drivhustunnelen i bokashihagen får en omgang med det probiotiske vaskemiddelet Wipe & Clean.

Vi er ikke så...