Vi har dessverre noe lenger leveringstid enn normalt pga mange bestillinger. 

Lad jorden i drivhuset med overskudds-bokashivæske

Mange lurer på hva de skal gjøre med overskuddet av bokashivæsken når det ikke vokser særlig mye som trenger gjødsel. Da er drivhuset en joker.

Jeg pleier å lade opp jorden i drivhuset på høsten med overskudds-bokashivæske. Når vi gjødsler jorden i drivhuset vil den bli værende der, spesielt om vi har matet den med mye organisk materiale som kan ta imot og holde på denne væsken. Litt biokull i ny og ned er en smart investering for oss vil ha fleksibilitet og tilføre jorden gjødsel i væskeform når det passer oss. Men annen grov kompost gjør også nytten som «oppladbart batteri». Hvorfor ikke dekke til jorden i drivhuset med løv eller annet dekke, så bevares næringen enda bedre fordi jordlivet beskyttes og blir mer aktiv gjennom vinteren?

KLAR FOR VINTERDYRKING

Med oppladet jord, er vi også klare for å så midtvinters, om vi vil. Eller hvorfor ikke begynne allerede nå? Jeg pleier å sette noen fedd hvitløk, så noen bondebønner og sukkererter i en krok av drivhuset nå på høsten. Spinat, salat og mizunasalat er andre favoritter å satse på å så nå. Kanskje overlever de vinteren og gir deg supertidlig avling neste år?

2020-10-09

Begynn med bokashi i dag!

Rabatt %
-30%
kr 1 410,00 kr 987,00
Rabatt %
-30%
kr 1 410,00 kr 987,00

 

Relaterte artikler

Gjødsle med bokashivæske inne

Når inneplantene trenger næring kan man da gjødsle med bokashivæske? Og vil det lukte? Vi gir deg noen gode tips her:

Lagre bokashivæske - rett i bøtta

Det er lov å være vinterlat for den som lager kompostjord og gjødsel med bokashi. Det kan faktisk være lurt! Slik lagrer du vinterens b...

Brenneslevann som gjødsel

Gjødselvann er bra saker. Når gjødsel tilføres plantene sammen med vann, kommer næringsstoffene raskt i kontakt med røtt...