I juli måned sender vi kun varer på torsdager. God sommer!

Tips: Få flott frukt og bær i hagen

Hvordan få lekre frukt og bær i hagen – uten epleskurv og annen muggsopp? Vi gir deg tips om hvordan du enkelt får det til, helt uten bruk av giftige sprøytemidler.

Mange har epletrær i hagen som får massevis av epler hver (eller kanskje annenhver?) høst. Men kvaliteten på eplene kan være så som så. Både frukt og blader kan angripes av mange forskjellige sykdommer. Epleskurv og råte er ofte gjengangere i norske hager.

Felles for de fleste sykdommene vi kan få i hagen, er at de forårsakes av sopp og bakterier som overtar den naturlige floraen i hagen. For å bekjempe dette er den enkleste løsningen å tilføre effektive mikroorganismer som støtter opp under plantenes naturlige forsvarsverk. Det er som over alt ellers i naturen – de sterkeste overlever. Hvis frukttrærne har en sterk bestand av gode mikroorganismer, blir det vanskeligere for de uønskede mikroorganismene å slå rot.

Edasil leirmineraler, 3kg
kr 252,00
Dyrk Enkelt
kr 369,00

Den enkle løsningen for å få flotte bær og frukter i hagen er følgende:

Steg 1

Når det har blitt over 10 grader i luften sprayer du frukt og bærbuskene dine med en blanding av Microferm og vann. Microferm er meget sterkt, så det må blandes ut i forhold 1:100 før bruk. Det betyr 1 dl Microferm i 10 liter vann. Spray godt på alle greiner, knopper og blomster som eventuelt har sprunget ut. Nå er det tidlig på våren, og de fleste mikroorganismene har ikke våknet til liv enda, så de effektive mikroorganismene i Microferm har i de fleste tilfeller god mulighet til å være først ute  med å etablere seg. Det er ikke bare epletrær som har godt av behandlingen; jordbær, rips, solbær, pærer - kort sagt HELE HAGEN trives godt med å bli tilført de gode mikroorganismene som finnes i Microferm. 

Epleblomst marihøne.jpg

Steg 2

En gang i måneden i hele sesongen gjentar du behandlingen med å spraye utblandet Microferm (1:100) på busker og trær. Dette gjør at hvis det skulle komme uønskede mikroorganismer på knopper, blader og kart, vil de i de fleste tilfeller ikke få overtaket. Plantene har allerede "fullt bord" med de effektive mikroorganismene fra Microferm. Microferm dreper ikke uønskede sykdommer, men gjør det vanskelig for de uønskede mikroorganismene å få overtaket. Når temperaturen faller under 10 grader går de fleste mikroorganismer i dvale, så du kan avslutte behandlingen. Heldigvis går de uønskede mikroorganismene i dvale samtidig, så det er ikke nødvendig å tilføre Microferm for å opprettholde det gode miljøet på plantene. 

sr /bokashinorge.no

Relaterte artikler

Bokashivæske mot plantelus

Bokashivæsken kan også fungere som middel mot plantelus. Effekten vil variere, men det kan være forsøket verdt. Slik gikk det da vi had...

Tips: Slik bekjemper du bladlus

Ikke alle småkryp er velkommen i hagen – bladlus vil vi helst bli kvitt. Men går det an uten sterke kjemikalier? Ja, på bare 3 dager til...

Tips: Unngå at sommerblomstene i krukker tørker ut

Krukker med blomster tørker fort ut i varmen. Små krukker tørker veldig fort, mens de større holder litt lenger. Men med enkle grep k...