I juli måned sender vi kun varer på torsdager. God sommer!

Microferm til hagekompost, 5 liter

Varenr.
31005
Lager
På lager
Pris
kr 616,00

Microferm  5 liter

Microferm er aktivert EM-1 (Effektive mikroorganismer) i flytende form og inneholder de samme mikrobene som bokashistrøet vårt. Microferm brukes til fermentering av hageavfall; gir redusert lukt og økt effekt av neslevann; og bidrar til styrket mikroliv og positivt miljø for jord og vekster i hagen. 

Hva brukes Microferm til?

  • Microferm kan brukes i hele hagen din. Du kan vanne hagen, blomster, busker og trær annenhver uke for å tilføre de Effektive Mikroorganismene til jorden. Man kan også bladgjødsle gjennom å spraye på planter som er utsatte for muggsykdommer. Hvis plantene regelmessig blir tilført Effektive Mikroorganismer vil de uønskede muggsoppene/bakteriene ikke få plass til å overta og ødelegge plantene. Microferm har også en oppbyggende effekt på de levende bakteriene som naturlig finnes i jorden. 
  • Microferm kan brukes til kompostering av hageavfall ved å spraye utblandet Microferm på hageavfallet og dekke dette til i 8 uker før det blandes med jorden.
  • Microferm har naturlige egenskaper som reduserer dårlig lukt. Den kan tilsettes f.eks. neslevann, slik at neslevannet ikke lenger stinker. Utblandet Microferm brukes til å vaske stall og fjøs. Her reduseres utviklingen av ammoniakk og sterk lukt i fjøset forsvinner, noe som igjen reduserer fluebestanden i området.
  • Microferm brukes som jordforbedring før man sår eller planter og kan også brukes til å bløtlegge frø før såing. 

 

Dosering

Grunnoppskrift: 1:100 bland 1 dl Microferm i 10 liter vann.

Lading av biokull: legg biokull i en beholder som kan lukkes helt. Hell konsentrert Microferm i biokullet og la stå lufttett i minst 14 dager. Etter 14 dager kan biokullet brukes som jordforbedring. Les mer om Microferm og biokull.

Kompostering: Komposter hageavfallet raskere ved hjelp av Microferm. Legg hageavfallet i lufttett sekk. Bland ut Microferm med lunkent vann. Bland Microferm 1:100. Vannes over hageavfallet. Blandingen må brukes innen ett døgn. Fermenteres 6-8 uker. 10 liter vann + 1 dl Microferm holder til 10 kvadratmeter hageavfall. Les mer om kompostering av hageavfall.

Gjødsling av hagen: Vann kjøkkenhagen, busker, hekker, frukttrær med Microferm utspedd 1:100 når utetemperaturen er over 10 grader. Gjenta minst 1 gang i måneden til temperaturen igjen synker under 10 grader. 10 liter vann + 1 dl Microferm holder til ca 15 kvadratmeter hage/kjøkkenhage. Les mer om Microferm i hagen.

Bladgjødsling: Microferm blandes med vann i forholdet 1:100 - 1:1000 og sprayes på bladene annenhver uke. Les mer om Microferm i hagen.

Forebygge sopp og skadedyr: Spray busker og trær med en blanding av Microferm og vann. Blandes ut i forhold 1:100 evt 1:1000. Gjentas 1 gang pr mnd gjennom sesongen. Les mer om forebygging av sopp og skadedyr.

Rengjøring: 1 liter Microferm blandes i 10 - 100 liter vann avhengig av hvor skittent det er. La blandingen virke før det skrubbes rent og spyles med rent vann. Ikke bruk vann over 35 grader. Les mer om rengjøring og Microferm.

Hydroponisk dyrking: Microferm kan også brukes i et hydroponisk dyrkingssystem for å bedre plantenes næringsopptak og vekst. Blandingsforhold er 2 liter Microferm per 2000 liter vann i uken.

Luktfritt neslevann med levende mikroflora: 5 dl Microferm og 5 dl melasse i en 10 liter lufttett bøtte sammen med brennesle og lunkent vann. La stå i 10-14 dager under lokk. Bland ut 1:20 før du vanner plantene med blandingen. Les mer om luktfritt neslevann.

Oppbevaring

Microferm oppbevares i romtemperatur. Må ikke utsettes for varme over 35 grader, ved høyere temperaturer dør mikrobene. Bør ikke utsettes for direkte sollys. Microferm er veldig sensitiv for oksygen og bør brukes 8-12 uker etter at bag-in-boksen er åpnet. 

Relaterte varer

Plenlufter
kr 664,00
Vulkamin 3 kg, plengjødsel
kr 246,00
Prisforespørsel
Fyll inn feltene under, og vi tar kontakt
med informasjon om frakt og levering.
*
*
*
*
*
*

Attføringsbedriften Remonter styrer lageret vårt og sender ordrene med Bring hver tirsdag og torsdag.

0 - 499 kr gir en fraktkostnad på kr. 79,-
500 - 999 gir en fraktkostnad på kr. 99,-
1000 -1499 gir en fraktkostnad på kr. 129,-

Vi tilbyr betalingsløsningene Vipps og Klarna - velg selv ved utsjekk. Faktura på forespørsel til ordre@bokashinorge.no