Vask bokashibøtta med snø

Mange bokashi-relaterte oppgaver er litt enklere å gjennomføre om sommeren, det må vi bare innrømme. For eksempel føles det mer tungvint å vaske ut av bøttene nå som hageslangen er rullet inn for vinteren. Men har du snø, er det enkelt likevel!

Mange av oss er heldige og får snø – i alle fall deler av vinteren – og den er faktisk veldig fin til å vaske ut av bokashibøtter med. Ta på deg hagehanskene (eller et par polvotter du egentlig har pensjonert) og bruk snøen for hva den er verdt!

Har du kram og våt snø, kan du lage deg et par snøballer og bruke dem som vaskesvamper. Er snøen derimot kald og isete, blir den en perfekt peeling-skrubb som får løs det aller meste av gamle matrester. Legg et par never snø oppi bøtta, og gni det rundt. Til slutt kan du gni rista ned i snøen for å få bort småbiter som har satt seg fast. Har du Loop-bøtte vrir du hele innerbøtta ned i snøen i stedet.

Og som en liten bonus (i tillegg til renere bøtter!) så havner de siste restene av næringsstoffer i hagen i stedet for sluket. Perfekt!

// AS

Relaterte artikler

Bokashivæske på høsten og vinteren

Er du usikker på hva du skal gjøre med bokashivæsken om høsten og vinteren? Vi har noen tips om hva du kan gjøre med den herlig...

Våre beste bokashi vintertips

Lag bokashikompost av matavfallet ditt i vinter! Og møt våren med et lager av miljøvennlig, egenprodusert og svært nærings- og e...

Vaske bokashibøtte i oppvaskmaskin?

Vi får ofte spørsmål om det går an å vaske bokashibøttene i oppvaskmaskinen. Det kan du fint gjøre. De tåler ...