Vaske bokashibøtte i oppvaskmaskin?

Vi får ofte spørsmål om det går an å vaske bokashibøttene i oppvaskmaskinen. Det kan du fint gjøre. De tåler opptil 55 grader, det gjelder både LOOP og den klassiske bøtta vår. Så bare pass på å ikke stille maskinen på høyere temperatur enn dette.

De fleste oppvaskmaskiner har uttagbare skuffer, slik at man får plass til bøtta inni maskinen om man tar ut den øverste skuffen.

Det passer fint å ta en rundvask av bøttene noen ganger i året, men ellers er det ikke nødvendig med så grundig vask mellom hver gang. Mange ganger vasker jeg den ikke i heletatt. Hvis jeg nettopp har tømt den, så er det jo mange gode bakterier i bøtta som vil kick-starte neste batch. Det kan bli som en god surdeig.

Men da kan det jo fort sette seg fast litt her og der over tid – som kan være fiffig å få oppvaskmaskinene til å håndtere.

Våre bokashibøtter:

Her kan du få flere hverdagstips som gjøre bokashihverdagen enklere:

Bokashitips i hverdagen

Bokashi på kjøkkenet

2020-11-16/Maria

Relaterte artikler

Vi vasker hagemøbler med Wipe & Clean

Tid for å vaske hagemøblene? Det er ikke alltid like lett. Bokashientusiast Randi Harriet Sørensen er nøye med hva hun skyller ned i ...

Vasker drivhuset med bokashimikrober

Vi vasker drivhus med bokashi-mikrober! Drivhustunnelen i bokashihagen får en omgang med det probiotiske vaskemiddelet Wipe & Clean.

Vi er ikke så...

Miljøvennlig rengjøring på 1-2-3

Ønsker du å bli kvitt skitt og bakterier i huset uten å skade miljøet? Det er lettere enn du tror og blir like rent som du ønsk...