Vi vasker hagemøbler med Wipe & Clean

Tid for å vaske hagemøblene? Det er ikke alltid like lett. Bokashientusiast Randi Harriet Sørensen er nøye med hva hun skyller ned i jorden sin ute, og bestemte seg for å prøve Wipe & Clean på hagemøblene.

Utemøblene hadde stått ute i flere år uten stell, og hadde fått et seigt belegg av skitt og sot, sopp og mose. De trengte en skikkelig rens, men Randi Harriet vil ikke rense med hva som helst i hagen. Hun satte naturlige bakterier på jobben: det probiotiske vaskemiddelet Wipe & Clean. Det viste seg å være en god idé.

– Det er uaktuelt for meg å bruke vaske- og rensemidler som inneholder giftige stoffer. Når jeg skyller av dette vaskemiddelet, vet jeg at det som renner ned i bakken ikke gjør skade, tvert i mot.

vaske hagemøbler wipe clean 2.jpg

Hagemøblene til Randi Harriet var seige av skitt, pollen, sopp og mose etter å ha stått ute i mange år.

Effektivt 


– Jeg har klokkertro på bokashimikrobene, smiler Randi Harriet, og har en flaske vaskemiddel med naturlige bokashi-bakterier stående i kjøkkenbenken. Da jeg så den sørgelige tilstanden stolene min var i, ville jeg gi det et forsøk.

Hun sprayet vaskemiddelet på stolene, og lot det virke et par timer.

– Jeg passet på at middelet ikke tørket inn. Når det hadde fått godgjort seg skikkelig gikk jeg løs med sparkel og skyflet belegget vekk, som nå hadde fått en myk konsistens. Mellom sprinklene var det vanskeligere å komme til, og jeg måtte bruke en liten kniv.

– Så skylte jeg godt og lot stolene tørke i sola. Se så fint det ble!

Hvilke produkter skal du velge?

Miljøvennlig 

Etter at trestolene var renset opp, fikk de en omgang olje. Nå står de i garasjen og venter på våren.

Randi Harriet legger ivrig til at hun faktisk gjorde en test med såkalt husvask også (middel til å vaske trepaneler på husfasader).

– Jeg har et spisebord og fire stoler. En stol fikk mikrober og en stol fikk husvask. De fikk stå en times tid før jeg gikk løs med høytrykkspyler på svak stråle. Jeg må si jeg ble litt forbauset når jeg fikk se med egne øyne at Wipe & Clean gjorde en bedre jobb! Er det ikke fantastisk?

Jovisst! Vi har ikke testet å bruke Wipe & Clean på utemøbler selv. Ennå. Men vi har et par til som kunne trenge en omgang. Det skal de få en vakker høstdag i hagen.

– Alt skyllevannet går rett i bakken, påpeker Randi Harriet. Jeg er glad at det bare var én stol som ble vasket med kjemiske tilsetninger.

Probiotiske vaskemidler inneholder nyttige bakterier, såkalte Effektive mikroorganismer, som også er de virksomme mikrobene i Bokashistrø. Bakteriene skaper balanse i miljøet rundt seg og hindrer fremvekst av skadelige eller uønskede bakterier. Wipe & Clean inneholder ingen skadelige kjemikalier.

Les mer om Bokashi-vaskemiddelet Wipe & Clean

vaske hagemøbler wipe clean 3.jpg

Sjekk så fine stolene til Randi Harriet ble! Dette må vi prøve.

Relaterte artikler

Vasker drivhuset med bokashimikrober

Vi vasker drivhus med bokashi-mikrober! Drivhustunnelen i bokashihagen får en omgang med det probiotiske vaskemiddelet Wipe & Clean.

Vi er ikke så...

Microferm mot skadesopp

Vi fikk gråskimmel på drivhustomatene! Kan bokashimikrober hjelpe? Gartner og gartneribestyrer i Ila fengsel, Benny Nielsen, har mye erfaring med pr...

Wipe & Clean - vask huset med bakterier

Wipe & Clean er et naturlig, probiotisk all-rengjøringsmiddel med nyttige mikroorganismer. Det inneholder ikke skadelige kjemikalier.  Wipe &...