Denne uka får du fri frakt på bestillinger over 1000,- med rabattkoden: DESEMBER25 Gjelder til 14/12
Bokashi kan skaleres opp og ned og passer utmerket uansett hvor mange man er i husholdningen. Her er noen vanlige spørsmål og svar om hva man kan h...
Er du bare én person i husholdningen og produserer ganske begrenset med matavfall? Bokashi passer heldigvis aldeles utmerket for deg også. Her er n...
Vi som lager jord med bokashi vet at mikroorganismene gjør en god og viktig jobb. Vi ser hvor raskt matavfallet omdannes og hvor godt plantene vokser. De...
Visste du at du kan kildesorterer matavfallet ditt og enkelt lage god jord hjemme? Bokashi kompostering er enkelt, krever liten plass og lukter ikke vondt. Her ...
Bokashi kjøkkenkompost er en 3-trinns-rakett fra matavfall til herlig kompostjord. Et bokashi startkit inneholder alt du trenger til trinn 1 og 2 i prose...
For den som er på sin første bokashibøtte er det ikke åpenbart hvordan det skal se ut nedi der. Hvordan kan man se at bokashien er kla...
Ferdig fermentert matavfall ser veldig likt ut som da du la det i bøtta. Målet vårt når vi lager bokashi er å konservere matavfal...
Vi samler gjerne opp dagens matavfall i en mindre beholder på kjøkkenbenken. Det er enkelt og lite arbeidskrevende, samtidig som at vi sørge...
Vi vet hvordan det er: Bokashibøtta er behørig fylt med matavfall og bokashistrø, og stappet med omsorg. Det har gått en uke, kanskje...
Når vi forklarer bokashiprosessen er vi alltid nøye med å understreke at det er viktig å la den fulle bøtta stå minst to u...
Vi er vant til å høre om at mugg er farlig eller ødeleggende, men mugg kan være så mangt! Noen typer ødelegger brø...
Nedbrytbare bioposer kan komposteres. De er laget av organisk materiale og kastes som en del av matavfallet. Men du bør likevel ikke ha dem i bokashien d...
Det er litt ulike regler fra et renovasjonsselskap til et annet rundt nøyaktig hva som skal kastes i matavfall. Det er også litt ulike regler for h...
Kan du kaste papir i bokashibøtta di? Noen sier uforbeholdent "ja", noen sier like uforbeholdent "nei", men svaret er som vanlig hakket mer nyansert enn ...
Matsvinnet i Norge skal halveres innen 2030. Vi kaster hele 450 000 tonn(!) med spiselig mat i året, så det er svært viktig at vi når de...
Hvor fort kan du lage herlig kompostjord når du kildesorterer og komposterer selv? Under gode forhold går det kjemperaskt med bokashi! Fordi mye av ...
Lukter bokashibøtta mer enn du synes er OK? Årsaken er som regel enkel: det er for mye fukt nedi der, eller lokket er ikke tett.
Er bokashibøtta full og du trenger å bruke den umiddelbart kan bokashien oppbevares i en lufttett beholder, til du har mulighet til å blande ...
Alle bokashibrukere kan av og til oppleve at prosessen ikke går helt på skinner. Du får en bøtte som lukter annerledes eller mye sterke...
En av fordelene med bokashi er at bokashi kan lages hele året rundt. Lurer du på hvordan man gjør det på vinteren eller på sommer...
Har du regnet på hvor mange liter jord du trenger å kjøpe for å fylle opp de nye pallekarmene? Det blir fort veldig mange sekker. De er...
Vinter, snø og frost gir litt ekstra utfordringer når du skal lage bokashikompost av matavfallet. Når fermentert bokashi skal blandes med jor...
Å omdanne matavfallet ditt til jord med bokashi kan være bra både for miljøet og lommeboka. Mindre matavfall betyr lavere renovasjonsav...
Visste du at matavfallet ditt kan bli næringsrik jord? Og at du kan enkelt kan lage denne jorden selv? Det er verken vanskelig eller plasskrevende –...
Kompostering er en super måte å gjenbruke avfallet vårt på, og sørger for næringsrik og levende jord til plantene vår...
«Alle» snakker om biokull. Og noen snakker om biokull og bokashi. Vi lader biokull med bokashivæske, og får spennende og effektiv jordfo...
Sorterer du matavfallet ditt med kompostbøtter og bokashistrø? Da har du mange millioner medhjelpere! ”Virkestoffet” i bokashi er neml...
Bokashi lukter ikke vondt, tar liten plass, og omdanningen til jord går raskt. Derfor passer bokashi veldig fint for deg som bor i byen!
At vi begynte med bokashi hadde ingenting med hage eller grønnsaksdyrking å gjøre. Faktisk hadde vi ikke hage i det hele tatt! Det vi derimo...
For noen er bokashi et sommerprosjekt: de lager jord av matavfallet i sommerhalvåret og putter det i grønn pose (eller hva kommunen tilbyr) på...
Jordfabrikker i stua, spirende frø på gjesterommet og bokashi-kompostering på kjøkkenet. Det hender det tar litt av hjemme hos Randi H...
Lag jorden selv og gi hagen et skikkelig energi-kick. Jord og gjødsel laget med bokashi kjøkkenkompost er rik på næring og energi.
Har du hatt lyst til å prøve bokashi, men synes at et startsett er en stor investering i noe du ikke vet om du vil trives med eller ei? Eller kansk...