Ferdig fermentert matavfall ser veldig likt ut som da du la det i bøtta. Målet vårt når vi lager bokashi er å konservere matavfal...
Vi samler gjerne opp dagens matavfall i en mindre beholder på kjøkkenbenken. Det er enkelt og lite arbeidskrevende, samtidig som at vi sørge...
Matsvinnet i Norge skal halveres innen 2030. Vi kaster hele 450 000 tonn(!) med spiselig mat i året, så det er svært viktig at vi når de...
Når vi forklarer bokashiprosessen er vi alltid nøye med å understreke at det er viktig å la den fulle bøtta stå minst to u...
Visste du at du kan kildesorterer matavfallet ditt og enkelt lage god jord hjemme? Bokashi kompostering er enkelt, krever liten plass og lukter ikke vondt. Her ...
For den som er på sin første bokashibøtte er det ikke åpenbart hvordan det skal se ut nedi der. Hvordan kan man se at bokashien er kla...
Hvor fort kan du lage herlig kompostjord når du kildesorterer og komposterer selv? Under gode forhold går det kjemperaskt med bokashi! Fordi mye av ...
Vi vet hvordan det er: Bokashibøtta er behørig fylt med matavfall og bokashistrø, og stappet med omsorg. Det har gått en uke, kanskje...
Lukter bokashibøtta mer enn du synes er OK? Årsaken er som regel enkel: det er for mye fukt nedi der, eller lokket er ikke tett.
Er bokashibøtta full og du trenger å bruke den umiddelbart kan bokashien oppbevares i en lufttett beholder, til du har mulighet til å blande ...
Vi er vant til å høre om at mugg er farlig eller ødeleggende, men mugg kan være så mangt! Noen typer ødelegger brø...
Alle bokashibrukere kan av og til oppleve at prosessen ikke går helt på skinner. Du får en bøtte som lukter annerledes eller mye sterke...
En av fordelene med bokashi er at bokashi kan lages hele året rundt. Lurer du på hvordan man gjør det på vinteren eller på sommer...
Har du regnet på hvor mange liter jord du trenger å kjøpe for å fylle opp de nye pallekarmene? Det blir fort veldig mange sekker. De er...
Vinter, snø og frost gir litt ekstra utfordringer når du skal lage bokashikompost av matavfallet. Når fermentert bokashi skal blandes med jor...
Lag jorden selv og gi hagen et skikkelig energi-kick. Jord og gjødsel laget med bokashi kjøkkenkompost er rik på næring og energi.
Kompostering er en super måte å gjenbruke avfallet vårt på, og sørger for næringsrik og levende jord til plantene vår...
«Alle» snakker om biokull. Og noen snakker om biokull og bokashi. Vi lader biokull med bokashivæske, og får spennende og effektiv jordfo...
Sorterer du matavfallet ditt med kompostbøtter og bokashistrø? Da har du mange millioner medhjelpere! ”Virkestoffet” i bokashi er neml...
Bokashi lukter ikke vondt, tar liten plass, og omdanningen til jord går raskt. Derfor passer bokashi veldig fint for deg som bor i byen!
Visste du at matavfallet ditt kan bli næringsrik jord? Og at du kan enkelt kan lage denne jorden selv? Det er verken vanskelig eller plasskrevende –...
Å omdanne matavfallet ditt til jord med bokashi kan være bra både for miljøet og lommeboka. Mindre matavfall betyr lavere renovasjonsav...
At vi begynte med bokashi hadde ingenting med hage eller grønnsaksdyrking å gjøre. Faktisk hadde vi ikke hage i det hele tatt! Det vi derimo...
For noen er bokashi et sommerprosjekt: de lager jord av matavfallet i sommerhalvåret og putter det i grønn pose (eller hva kommunen tilbyr) på...
Jordfabrikker i stua, spirende frø på gjesterommet og bokashi-kompostering på kjøkkenet. Det hender det tar litt av hjemme hos Randi H...
Har du hatt lyst til å prøve bokashi, men synes at et startsett er en stor investering i noe du ikke vet om du vil trives med eller ei? Eller kansk...
Bokashi kjøkkenkompost er en 3-trinns-rakett fra matavfall til herlig kompostjord. Et bokashi startkit inneholder alt du trenger til trinn 1 og 2 i prose...
Jeg har hatt lyst til å kompostere matavfallet vårt i flere år, men har ikke hatt pågangsmot til å starte opp, fordi det krever bå...