Slik dyrker du med bokashi

Lag jorden selv og gi hagen et skikkelig energi-kick. Jord og gjødsel laget med bokashi kjøkkenkompost er rik på næring og energi.

Jord laget med bokashi kjøkkenkompost brukes som annen kompostjord: den blandes ut med vanlig jord for å tilføre næring, energi og herlig organisk materiale. 25–30 % bokashijord i annen/vanlig jord pleier å bli bra. Det varierer jo en del fra plante til plante hvor mye næring de trenger.

Graver du fermentert bokashi rett i jorden i hagen, blir det punkt-jordforbedring på stedet. Det er kjempebra! og du trenger ikke tenke på noe blandingsforhold i det hele tatt.

Bokashi i Saras kjøkkenhage - les hele kapittelet i Bokashiboken

Sveriges største hageblogger Sara Bäckmo har skrevet et gjestekapittel i boken Bokashi. Kjøkkenkompost for alle, om hvordan hun bruker bokashi i kjøkkenhagen sin året rundt. Sara har fått tillatelse av forlaget til å publisere hele kapittelet på sin norske blogg sarabackmo.no. Les om hvordan hun bruker bokashi i Skillnadens Trädgård!

Jordforbedring og grunngjødsling

Grunngjødsling høst/vår

Bokashi kjøkkenkompost er super jordforbeding eller grunngjødsling av jorden: høst eller vår, eller mellom avlingene hele sesongen. Les mer

Nye bed med bokashi

Vi bruker både fermentert bokashi og grillkull ladet med bokashivæske når vi bygger nytt bed på en litt vanskelig plass i bokashihagen.

Seriedyrking med bokashi

Vi høster og sår igjen og igjen på de samme vokseplassene hele sesongen. Slik får vi mye ut av lite, lenge. Seriedyrking med bokashi.

Bokashi-gjødsel

Toppgjødsling: bokashijord

Vi bruker bokashi kompostjord som næring til stauder og bærbusker, og når vi planter ut i bed hvor det vokser noe fra før. Vi toppgjødsler med bokashi.

Bokashi gjødselvæske

Hvordan brukes bokashi gjødselvæske? Kan man vite hva den inneholder? Og hvor sur er den egentlig? Les alt dette og mye mer om bokashivæsken.

Potte om med bokashi

Når spirene i pluggbrettene får egne blader/karakterblader, er det tid for å potte om. Vi bruker bokashi kompostjord i bunnen av pottene, for ekstra næring og energi.

Bokashi i blomsterbedet - Plante ut med bokashijord

Dyrke-bokashi2.jpg

Liker blomster også bokashi? Javisst! Men vi er litt gjerrige på kompostjorden i blomsterbedene hos oss. Se hvordan vi sparer på bokashi´n når vi planter ut vårblomster.

Bokashi på balkongen

Vi lager spiselig balkong med bokashi i sommer! Her skal vi seriedyrke grønnsaker og få max ut av liten plass, og lage jord og gjødsle med bokashi såklart.

Nå fyller vi den store plantekassen på bokashibalkongen! Med ladet grillkull, neslerester, bokashi og jord. Og så planter og frø. Slik får vi max ut av plassen.

Lag jord i balkongkrukkene! Dette trikset passer perfekt på balkongen – og på terrassen eller i drivhuset eller der du måtte ha sommerkrukkene. Lag kompostjord i dem!

Lykke til i hagen – med bokashi!

/ah, bokashinorge.no

 

Relaterte artikler

5 videoklipp om bokashi i praksis

Bokashi Norge har sin egen YouTube kanal hvor du finner masse gode tips om bokashi. Men i denne artikkelen har vi samlet 5 videoer som viser deg bokashi i praks...

8 enkle bokashitips i hverdagen

Sitter risten i bunnen av bokashibøtta fast når du skal vaske den? Er innerbøtta i Bokashi Loop umulig å få ut? Har du fåt...

Biokull og bokashi

«Alle» snakker om biokull. Og noen snakker om biokull og bokashi. Vi «lader» biokull med bokashivæske, og får spennende og e...