EM leirekuler til hagedammer 8 stk

Varenr.
70004
Lager
Midlertidig utsolgt
Pris
kr 585,00

EM leirekuler er er laget av leire som har blitt tilført Effektive Mikroorganismer. Leirkulene brukes til å rense opp i bunnslam og forbedre vannkvalitet i hagedammer. EM leirekuler løser opp organiske sedimenter, reduserer ammoniakk og nitrogennivåer samtidig som næringsstoffene i vannet blir lettere opptakelig for vannplanter. EM leirkuler er 100% biologisk nedbrytbare og trygt for fisk og planter.

Slik funker det: Når du slipper en leirekule uti dammen din, synker den til bunns og tar med seg EM ned i bunnslammet. Leirekulene inneholder lite næring til mikrobene, så de vil derfor raskt begynne å spise seg utover i mudderet rundt ballen. Dette kan du ofte se i form av en sirkel med klart vann rundt ballen som stadig vokser seg større.

Mens noen av mikroorganismene livnærer seg på slam og overskuddsnæring i vannet, bidrar andre til å fermentere opphopninger av organisk materiale – slik som gammelt løv og planterester. Dermed hindrer de at vannet blir for næringsrikt, samtidig som de hjelper til med å oksygenere vannet. Resultatet blir redusert algevekst og mindre slam, helt uten bruk av sterke kjemikalier. Dette fører igjen til bedre vilkår for alt som lever i dammen din, eventuelle fisk inkludert.

Bruk gjerne EM-leiren i kombinasjon med Microferm og/eller Pond Clear Superbooster for best resultat. Mens EM-leiren virker best i bunnsjiktet av dammen, vil Microferm og Pond Clear Superbooster gjøre vannet klart.

Dosering: 1 stk EM leirekule per kvadratmeter bunn i dammen. Har du fisk i dammen din anbefaler vi å dele doseringen i to, og så ha i hver halve dose med 2 ukers mellomrom. Har du en dam på cirka 2 kvadratmeter kan du altså ha én leirekule oppi først, for så å ha i den neste to uker senere.

EM leirekuler kan tilføres dammen 1-2 ganger i sesongen. Begynne gjerne behandlingen om våren når utetemperaturen er over 6ºC. For optimalt resultat, fordel også 1 liter Microferm per 10 kubikkmeter vann i dammen i løpet av året.

EM leirekuler kan brukes i akvarium, vannfontener, hagedammer, elver og innsjøer.

NB. Unngå bruk av UV lys i vannpumpe/filter når  EM leirkuler benyttes.

Relaterte varer

Prisforespørsel
Fyll inn feltene under, og vi tar kontakt
med informasjon om frakt og levering.
*
*
*
*
*
*

Attføringsbedriften Remonter styrer lageret vårt og sender ordrene med Bring hver tirsdag og torsdag.

0 - 499 kr gir en fraktkostnad på kr. 79,-
500 - 999 gir en fraktkostnad på kr. 99,-
1000 -1499 gir en fraktkostnad på kr. 129,-

Vi tilbyr betalingsløsningene Vipps og Klarna - velg selv ved utsjekk. Faktura på forespørsel til ordre@bokashinorge.no