Nesten ALT av organisk avfall! Teposer, kaffegrut, sitrus, kjøtt og fisk (også fiskebein) – rått eller kokt/stekt – kyllingbein, brød, pasta og alt du har av grønnsaksavfall (rått eller kokt/stekt) og rester. Strø litt ekstra bokashistrø på dersom du har mye fisk, kjøtt eller rekeskall.
Bein, eggeskall og avocadoskall – som tar lengre tid å bryte ned når det kommer i jorden – kan du jo vurdere hvor mye du vil ha med av. Avocadostein, eggeskall og kyllingbein o.l. kommer du til å se igjen i jorden siden (fiskebein blir ofte helt borte!), da som rene, tørre beinrester eller eggeskallbiter. Noen synes det er helt OK, andre unngår å kaste dette i bokashibøtta.
Planterester og visne blomster kan også gjerne gå i bøtta om du har plass. (Selv bruker vi dette gjerne til jorddekke rundt plantene vi dyrker i bed og kasser.)
Store matbiter kan du godt dele opp litt – da blir det større kontaktflate totalt og prosessen går raskere.
Det eneste du IKKE skal legge i bokashibøtta er suppe og annen våt mat, ikke juice og melk og slikt. Det skal ikke bli for vått i bøtta.