Vi har dessverre noe lenger leveringstid enn normalt pga mange bestillinger. 

Hvorfor lukter det vondt av bokashibøtta?

Bokashi skal lukte surt/syrlig på samme måte som mesk fra ølbrygging – ikke forråtnelse. Gjør den det, er det som regel et tegn på at det er for fuktig i bøtta. Dette er helt normalt og kan fikses ved å fjerne fuktighet. Enten ved å legge i biokull, opprevet eggekartong eller en avis. Les mer om mindre lukt i bokashi her. Lukter bøtta etter at den er tømt, kan den gjerne vaskes med Wipe & Clean-produkter som inneholder eddik og en blanding Effektive Mikroorganismer (EM). Eddikvann er også effektivt for å fjerne lukt. Bøtta kan vaskes i oppvaskmaskin på opptil 55 grader. Du kan også ha noen cm biokull i den tomem bøtta, og la den stå med lokket på i noen dager. Kullet vil absorbere mye av lukten.

Det skal ikke sive ut lukt fra bøtta når den står lukket! Da er det noe galt med enten lokket eller krana. Ta gjerne tuppertesten om du har den klassiske bøtta for å sjekke at lokket sitter som det skal.

Det er også viktig å sjekke at innerlokket/stapper på Bokashi Loop er ordentlig tett. Vi har hatt et parti med innerlokk/stappere til Bokashi Loop som har hatt et lite hull. Sjekk gjerne om innerlokk/stapper evt har hull. Hvis du finner hull som på bilde under, kan du sende en mail til kundeservice@bokashinorge.no så sender vi deg nytt innerlokk/stapper gratis.

LoopLokkHull.jpg