Fri frakt over 500,- med rabattkode: ADVENT Gjelder t.o.m 11/12

Hvorfor lukter det vondt av Bokashi bøtta?

Bokashi skal lukte surt, ikke forråtnelse. Gjør den det, er det som regel et tegn på at det er for fuktig i bøtta. Dette er helt normalt og kan repareres med å fjerne fuktighet enten ved å legge i mer biokull eller en avis. Les mer om mindre lukt i bokashi her. Lukter bøtta etter at den er tømt, kan den gjerne vaskes med Wipe & Clean produkter som inneholder eddik og en blanding Effektive Mikroorganismer (EM). Eddikvann er også effektivt for å fjerne lukt. Bøtta kan også vaskes i oppvaskmaskin på opptil 55 grader.

Det skal ikke sive ut lukt fra bøtta når den står lukket, da er det noe galt med enten lokket eller krana. Ta gjerne tuppertesten om du har den klassiske bøtta for å sjekke at lokket sitter som det skal.

Det er også viktig å sjekke at innerlokket/stapper på Bokashi Loop er ordentlig tett. Vi har hatt et parti med innerlokk/stappere til Bokashi Loop som har hatt et lite hull. Sjekk gjerne om innerlokk/stapper evt har hull. Hvis du finner hull som på bilde under, kan du sende en mail til kundeservice@bokashinorge.no så sender vi deg nytt innerlokk/stapper gratis.

LoopLokkHull.jpg