TILBUD: Bokashi klassisk enkeltbøtte, NÅ 499,- Gjelder t.o.m 31/1

Kan jeg spise mat dyrket i bokashijord hvis jeg har cøliaki?

Bokashistrøet er laget av hvetekli og effektive mikroorganismer. Hvetekliet inneholder gluten. Men så lenger du ikke spiser hvetekliet eller jorden, vil det være trygt for deg med cøliaki og glutenintoleranse å spise mat som er dyrket i bokashijord.

Hvorfor?

Gluten er et naturlig protein som, i likhet med andre naturlige og organiske forbindelser, spises av mikrolivet og brytes ned i jord til mindre molekyler som blir nye byggesteiner til planter og dyr. Strøet er også så finkornet og full av næring til mikrolivet, at det er en av de aller første tingene som brytes ned i kontakt med jord. Planter har ikke bruk for verken gluten eller andre store protein-molekyler – de tar i all hovedsak bare opp næringsstoffer fra jorden i sine enkle former som grunnstoffene Kalium, Nitrogen og Fosfor, blant andre.

Helt glutenfritt

Det går fint an å lage bokashi helt glutenfritt også! Det gjør du ved å erstatte bokashistrøet med Microferm. Microferm inneholder akkurat de samme mikrobene som strøet (men ikke hvetekli!) og kan brukes på tilsvarende måte.