-55%
Kort holdbarhet2.jpg

Microferm til hagekompost, 2 liter

Varenr.
31002
Lager
På lager
Pris
kr 99
Før
kr 219
Rabatt
kr 120

Microferm 2 liter

Microferm er aktivert EM-1 (Effektive mikroorganismer) i flytende form og inneholder de samme mikrobene som bokashistrøet vårt. Microferm brukes til fermentering av hageavfall; gir redusert lukt og økt effekt av neslevann; og bidrar til styrket mikroliv og positivt miljø for jord og vekster i hagen. 

NB. Dette produktet har kort holdbarhet (08.02.2022), men holdbarheten forlenges ved bruk til f.eks. lading av biokull. Best før, ikke dårlig etter, men den må brukes i løpet av noen måneder. 

Hva brukes Microferm til?

  • Tilfør biokull næring og mikroorganismer ved å lade det med konsentrert Microferm. 
  • Microferm kan brukes til kompostering av hageavfall ved å spraye utblandet Microferm på hageavfallet og dekke dette til i 8 uker før det blandes med jorden.
  • Microferm kan brukes i hele hagen din. Du kan vanne hagen, blomster, busker og trær annenhver uke for å tilføre de Effektive Mikroorganismene til jorden. Man kan også bladgjødsle gjennom å spraye på planter som er utsatte for muggsykdommer. Hvis plantene regelmessig blir tilført Effektive Mikroorganismer vil de uønskede muggsoppene/bakteriene ikke få plass til å overta og ødelegge plantene. Microferm har også en oppbyggende effekt på de levende bakteriene som naturlig finnes i jorden. 
  • Microferm har naturlige egenskaper som reduserer dårlig lukt. Den kan tilsettes f.eks. neslevann, slik at neslevannet ikke lenger stinker. Utblandet Microferm brukes til å vaske stall og fjøs. Her reduseres utviklingen av ammoniakk og sterk lukt i fjøset forsvinner, noe som igjen reduserer fluebestanden i området.
  • Microferm brukes som jordforbedring før man sår eller planter og kan også brukes til å bløtlegge frø før såing. 

Dosering

Grunnoppskrift: 1:100 bland 1 dl Microferm i 10 liter vann.

Lading av biokull: legg biokull i en beholder som kan lukkes helt. Hell konsentrert Microferm i biokullet og la stå lufttett i minst 14 dager. Etter 14 dager kan biokullet brukes som jordforbedring.  

Kompostering: For å effektivisere vanlig kompostering av hagegjødsel vannes hageavfallet med en blanding Microferm og vann over hageavfallet. 1 liter Microferm per kubikkmeter hageavfall blandes ut og vannes over hageavfallet. Dekk gjerne over hageavfallet med en presenning. Blandingen må brukes innen ett døgn.

Vanning av hagen: Vann kjøkkenhagen, busker, hekker, frukttrær med Microferm utspedd 1:100 - 1:200 når utetemperaturen er over 10 grader. Gjenta minst 1 gang i måneden til temperaturen igjen synker under 10 grader. 10 liter vann + 1 liter (2 liter) Microferm holder til ca 15 kvadratmeter hage/kjøkkenhage.

Bladgjødsling: Microferm blandes med vann i forholdet 1:100 - 1:1000 og sprayes på bladene annenhver uke. 

Rengjøring: 1 liter Microferm blandes i 10 - 100 liter vann avhengig av hvor skittent det er. La blandingen virke før det skrubbes rent og spyles med rent vann. Ikke bruk vann over 35 grader. 

Luktfritt neslevann med levende mikroflora: 5 dl Microferm og 5 dl melasse i en 10 liter lufttett bøtte sammen med brennesle og lunkent vann. La stå i 10-14 dager under lokk. Bland ut 1:20 før du vanner plantene med blandingen. 

Oppbevaring

Microferm oppbevares i romtemperatur. Må ikke utsettes for varme over 38 grader, ved høyere temperaturer dør mikrobene. Bør ikke utsettes for direkte sollys. Microferm er veldig sensitiv for oksygen og bør brukes 8-12 uker etter at bag-in-boksen er åpnet. 

Relaterte varer

Prisforespørsel
Fyll inn feltene under, og vi tar kontakt
med informasjon om frakt og levering.
*
*
*
*
*
*

Attføringsbedriften Remonter styrer lageret vårt og sender ordrene med Bring hver tirsdag og torsdag.

*Unntak: Skolepakker har egen fraktberegning avhengig av postnummer.

Vi tilbyr betalingsløsningene Vipps og Klarna - velg selv ved utsjekk. Faktura på forespørsel til ordre@bokashinorge.no