Lei av å lufte plenen?

Er du en av dem som friserer plenen nøyaktig, eller er du mer som oss som lar det gå som det går? Litt lei av å lufte plenen hver vår kanskje? Men du vet at jorda trenger å luftes, så du gjør det allikevel. Vi gir deg et enkelt tips som lar deg slippe dette.  

Gressplenen er i de fleste hager til for å brukes. Barna leker på den, hagestoler blir flyttet frem og tilbake og vi storkoser oss i vår lille private flekk av natur. Om vinteren går vi på ski i hagen og bygger snømenn. Frost, regn og snø ligger på plenen og hjelper til med å pakke jorden godt sammen. Men for å få en frodig gressplen er det viktig at røttene får nok luft, derfor anbefales det å lufte plenen. Til dette bruker de fleste en plenkutter. Denne kutter opp spor i gressplenen og gjør at det er plass til nye røtter. Men den ødelegger også noe av strukturen til røttene. Ligger det en meitemark i toppsjiktet, blir denne delt i to. 

Løsningen er biokull

biokull i bokashi 2.jpg

Ved å strø biokull i plenen unngår du å forstyrre mikrolivet i jorda. Biokullet er såpass finmalt at det lett trenger ned i jorda. Tilsetter du biokull i jord, blir den porøs. Biokullet holder i tillegg på fuktighet og gjør derfor at plenen holder seg grønn lenger. Enkelt og greit. Vi elsker biokull!

sr/bokashinorge.no

Kjøp biokull i nettbutikken