Bokashi klassisk erstattet av Bokashi Eko

Våre klassiske bokashibøtter erstattes nå av Bokashi Eko. Det betyr at du fremover ikke vil få kjøpt de klassiske bokashibøttene, men at du isteden kan velge Bokashi Eko. Vi kommer selvfølgelig fremdeles til å tilby reservedeler til de klassiske bøttene.

Hvorfor forsvinner de klassiske bøttene?

  • Skaza har sluttet å produsere dem. Vi i Bokashi Norge og alle kundene våre er veldig fornøyde med de klassiske bøttene, men Skaza, vår Bokashibøtte-produsent, har sluttet å produsere dem – til fordel for den nye og forbedrede Bokashi Eko.
  • Bokashi Eko er litt bedre for miljøet. De nye Eko-bøttene er litt bedre for miljøet enn de gamle klassiske bøttene. Eko-bøttene er laget av husholdningsplast, mens de klassiske bøttene ble laget av industriplast. Husholdningsplast er plastemballasjen du kaster i plastdunken hjemme og denne plasten er dessverre vanskelig å gjenvinne. Den må finsorteres og rengjøres, og den kan heller ikke brukes til hva som helst. Så derfor synes vi at det er veldig flott av vår produsent av bokashibøtter nå lager de nye Eko-bøttene av denne plasten!
  • Bokashi Eko har et litt forbedret design. Bokashi Eko bøttene er rundere i kantene, og har dessuten en base den kan stå på. Begge disse tingene gjør bøtta lettere å bære på og manøvrere når du skal sette den vekk for etterfermentering, eller bære den med ut i hagen. Du kan lese mer om Bokashi Eko-bøtta her.

Kan jeg fortsatt kjøpe reservedeler til den klassiske bøtta?

Ja, det kan du selvfølgelig! Selv om vi oppgraderer til nye bøtter, er det viktig for oss at de gamle klassiske får lengst mulig levetid. Vi har avtalt med Skaza at de fremdeles skal levere reservedeler til oss. For å redusere bruken av sterke fargestoffer og kjemikalier vil vi etterhvert kun ha reservedeler tilgjengelig i hvitt – men de vil passe til alle de klassiske bøttene våre, uavhengig av hvilken farge du har på bøtta. Du finner reservedelene i nettbutikken.

Dette er Bokashi Eko:

Relaterte artikler

Hva er forskjell på Eko og Loop?

Det er mange som lurer på hva som er forskjellen på Bokashi Eko og Bokashi Loop-bøttene. Hvilke bør du egentlig velge? Hva passer deg ...

Bokashi Eko i fem farger

Bokashibøttene våre har alltid vært laget av resirkulert plast, men plastikk er faktisk ikke bare plastikk. Med våre nye bøtter ...

Spar penger ved å kildesortere matavfallet ditt

Å omdanne matavfallet ditt til jord med bokashi kan være bra både for miljøet og lommeboka. Mindre matavfall betyr lavere renovasjonsav...