I juli måned sender vi kun varer på torsdager. God sommer!

Bokashi Eko i fem farger

Bokashibøttene våre har alltid vært laget av resirkulert plast, men plastikk er faktisk ikke bare plastikk. Med våre nye bøtter tar vi enda et steg i riktig retning med tanke på miljøet – samtidig som at bøttene blir enklere å håndtere.

Plast som er bedre for miljøet, sier du..? Ja, litt i alle fall! Eko-bøttene er nemlig laget av husholdningsplast. Mye av den resirkulerte plasten som finnes i produkter i dag, inneholder lite eller ingen husholdningsplast. Husholdningsplast er plastemballasjen du kaster i plastdunken hjemme: Bæreposer, sjampoflasker, rømmebegere, ostepakker og diverse bokser for eksempel.

Denne plasten er dessverre vanskelig å gjenvinne. Den må finsorteres og rengjøres, og den kan heller ikke brukes til hva som helst. Det er begrensninger på hvordan den kan formes og hvor tykk eller tynn den kan være – og ikke kan man farge den helt som man ønsker heller. Industriplast er derimot betydelig mer etterspurt og verdifull. Denne plasten er lett anvendelig og man har mye bedre muligheter til å forme og farge den.

Det er selvfølgelig både fint og viktig at man gjenvinner industriavfall! Men denne plasten er det mange som kan bruke til masse forskjellig. De store mengdene husholdningsavfall som hoper seg opp er derimot ikke egnet til like mye – men til bokashibøtter er det faktisk aldeles supert! Da er det jo veldig fint om vi kan bruke husholdningsplast, så kan industriplasten heller brukes til det som lages av industriplast. Så løser vi et søppelproblem samtidig som at man totalt sett behøver mindre råplast.

Likt og ulikt

De klassiske bokashibøttene våre rommer 15 liter – og det gjør Eko også. Kranen i bunn åpnes og lukkes på samme måte. Men Eko er rundere i kantene, og har dessuten en base den kan stå på. Begge disse tingene gjør bøtta lettere å bære på når den skal ut i hagen eller settes vekk for etterfermentering. Eko kan enkelt klikkes ut og inn av basen sin, eller du kan velge å ikke bruke basen i det hele tatt – det er opp til deg! Basen har et rom til tappekoppen hvor den kan stå permanent.

Det er også blitt litt enklere å få bokashivæsken ut av Eko enn av de klassiske bøttene. Bunnen er utformet slik at bokashivæsken samler seg nederst i et lite rør, akkurat der den skal tømmes ut. Dermed er det ikke lenger nødvendig å vippe på bøtta for å tømme ut siste rest av bokashivæske.

Bøttene kan fremdeles fint stables i høyden så du sparer gulvplass. De er fremdeles produsert i Europa (Slovenia for å være nøyaktig), og de tåler oppvaskmaskin akkurat som de andre bokashibøttene våre. Vi tilbyr selvfølgelig reservedeler til Eko også. Hovedforskjellene er altså at Eko er laget av plast som er vanskeligere å gjenvinne, og at basen og den nye formen gjør bøtta litt enklere å håndtere og bruke – samt at du ikke roter vekk tappekoppen!

Fem farger

Bokashi Eko startpakke får du i hele fem forskjellige farger, slik at alle kan finne sin favoritt. Enkeltbøttene får du kjøpt i fargen sort og grå.

// AS

Relaterte artikler

Hva er Bokashi?

Bokashi er enkel og smart kjøkkenkompostering som omdanner matavfall til næringsrik jord og gjødsel på noen uker. Bokashi er lettvint,...

10 grunner til å velge bokashi-kompost

Lag næringsrik kompostjord av ALT matavfall på noen uker. Miljøvennlig, lettvint og raskt. Her har du 10 gode grunner til å velge bokas...

Kom i gang med bokashi - slik gjør du!

Bokashi er en tre-trinns rakett til fantastisk næringsrik kompostjord. Kildesorterer du matavfallet ditt, er det ikke mye ekstra jobb å lage din ege...