Plassering av insektshotell

Det er ikke likegyldig hvor du henger opp insektshotellet! Beboerne har nemlig noen ønsker som helst bør være innfridd for at de skal få lyst til å legge eggene sine der. I blant kan hotellet også være aktuelt som overvintringsplass, eller som midlertidig beskyttelse mot vær og vind – forutsatt at du har hengt det en egnet plass.

Insektene vil ha mye sol og varme, så plasser helst hotellet lunt og sydvendt. Hvis du må velge mellom morgen- eller kveldssol er det viktigst med morgensol så insektene varmes godt opp om morgenen.

Hotellet bør henge på 1 til 2 meters høyde, og ikke være tildekket i hekker og busker. Det er en fordel om det er pollinatorvennlige blomster, busker og frukttrær i nærheten – men altså ikke så de skygger for hotellet.

Har du mulighet til å legge ut noen leirklumper her og der i nærheten av hotellet, er det også veldig bra for gjestene. De tar med seg litt leire inn i hulrommet, og bruker den til å bygge eggene sine inne. Derfor er det lett å se når et “hotellrom” er opptatt: Åpningen er blitt tettet igjen.

Insektene bruker hovedsakelig insektshotellet til å legge eggene sine i. De flyr innom, etterlater seg noen egg, og drar avgårde igjen. Hvis ingen gjester sjekker inn på hotellet ditt, kan du prøve å flytte det til et sted med enda mer sol. Det pleier å hjelpe!

Akkurat hvilke insekter som kommer på besøk avhenger litt av hvilke størrelser du har på “rommene”, men det vanligste er å få besøk av villbier, graveveps og murerveps.

Insektshotellet bør forstyrres minst mulig, men har hotellet ditt en "avdeling" med kvist, hule strå eller lignende, anbefaler vi å bytte dem ut hvert år etter endt sesong slik at hotellet ikke blir infisert med sykdom. Bruk gjerne også jevnlig Bee-well velvære for insekter, en probiotisk spray som inneholder Effektive Mikroorganismer og styrker insektenes immunforsvar.

// AS

Relaterte artikler

5 gode grunner til å la hagen bli litt villere

Har du lyst til å bruke litt mindre tid på å luke, og litt mer tid på å bare nyte naturen rundt deg? Gjør veldig gjerne det...

En hyllest til meitemarken

Charles Darwin studerte meitemarker i nesten 40 år, og skal ha sagt at de er den aller viktigste arten i hele vår planets historie. Han mente også...

Hvordan lage meiseboller til fuglene?

Visste du at du enkelt kan lage dekorativ og næringsrik mat til fuglene helt selv. Fuglene vil elske disse egenproduserte meisebollene og hva er vel hygge...