Nå får du -20% og -30% på utvalgte produkter. Tilbudet varer t.o.m. 20 oktober.

Alt du trenger å vite om bokashistrø

Bokashistrø brukes for å kunne fermentere og kompostere matavfall. 

Hva er bokashistrø?

Bokashistrø er hvetekli innsatt med Effektive Mikroorganismer. Bokashistrøet er nødvendig å tilsette for å fermentere matavfallet.

Hva er holdbarheten på bokashistrø?

Vi garanterer holdbarheten på strøet i ett år fra pakkedatoen bak på posens etikett, men dersom strøet oppbevares riktig vil det kunne vare mye lenger! Strø som ikke lenger er virksomt, blir lysere/gråere i fargen, og kjennes tørt og dødt ut når du tar på det. Det lukter heller ikke noe særlig av bokashistrø hvor mikrobene ikke lenger er aktive.

Hvordan oppbevare bokashistrø?

  • I en lufttett beholder/tett pose
  • Tørt
  • I romtemperatur
  • Aldri i direkte sollys

Bokashistrøet må ikke utsettes for sollys fordi UV-strålene dreper de Effektive Mikroorganismene. For å holde mikroorganismene aktive, bør strøet oppbevares i 18-22ºC. Ved kaldere temperaturer går mikrobene i dvale og det tar litt tid før de våkner til liv igjen. Utsettes uåpnede strøposer for store temperatursvingninger, kan det oppstå kondens på innsiden av posen. Det er heller ikke bra for mikrobene da de er sensitive for for mye fukt. Dersom du skulle være uheldig å utsette bokashistrø for kuldegrader, vil det som regel fungere fint likevel, så lenge det tines sakte opp før bruk (langsom opptining forhindrer kondens inni posen). 

Hva inneholder bokashistrø?

Bokashistrøet du får kjøpt hos oss er laget av hvetekli innsatt med en blanding av Effektive Mikroorganismer (EM) og sukkerrørmelasse.

Hvor mye bokashistrø skal jeg bruke?

Bruk ca 2 ss bokashistrø per liter matavfall. Strø litt ekstra på særlig proteinrike biter (som kjøtt, fisk etc.). Det vil si at en 1 kilos pose med bokashistrø holder i omtrent 3 måneder til en familie på fire. 

Hva lukter bokashistrø?

Bokashistrøet lukter svakt syrlig og gjæret. Noen kjenner det som en blanding av øl og frisk kefir, noen som litt søt vineddik. Det kan også lukte litt som mesk eller dansk rugbrød.

Kan jeg lage bokashistrø selv?

Ja, det kan du! Å lage bokashistrø er ikke spesielt vanskelig, det tar bare litt tid – det er en fermenteringsprosess involvert i dette også. Den tar fire–seks uker. Her kan du lese om hvordan du gjør det..

Du kan kjøpe bokashistrø i vår nettbutikk:

Bokashistrø, 2 kg
kr 335,00
Bokashistrø, 10 kg
kr 1 638,00
Bokashistrø, 4 kg
kr 658,00

Relaterte artikler

Holdbarhet på bokashistrø

Dere er mange som lurer på dette med holdbarhet på bokashistrøet. En kunde lurte på om det var mulig å bruke strøet hun ha...

Lag eget bokashistrø

Bokashistrø fra bokashinorge.no er laget av hvetekli innsatt med naturlige mikroorganismer (EM) og sukkerrørmelasse. Har du lyst til å prø...

Tester bokashistrø i såjord

Vi har blitt tipset av våre bokashi-venner i utlandet om å blande bokashistrø i såjorden for å fremme ekstra god rotvekst. Det er...