Alt du trenger å vite om bokashistrø

Bokashistrø brukes for å kunne fermentere og kompostere matavfall. 

Hva er bokashistrø?

Bokashistrø er hvetekli innsatt med Effektive Mikroorganismer. Bokashistrø hjelper til med nedbrytingen av matavfallet ved Bokashi kompostering.

Hva er holdbarheten på bokashistrø?

Vi garanterer holdbarheten på strøet i ett år fra pakkedatoen bak på posens etikett. Men dersom strøet oppbevares riktig vil det kunne vare mye lenger. Strø som ikke er virksomt lenger, blir lysere/ gråere i fargen, og liksom tørt og «dødt». Det lukter heller ikke noe særlig av bokashistrø hvor mikrobene ikke lenger er aktive.

Hvordan oppbevare bokashistrø?

I lufttett beholder/tett pose, tørt, i romtemperatur og utenfor direkte sollys.

Bokashistrøet må ikke utsettes for sollys, UV strålene dreper de Effektive Mikroorganismene. For å holde de Effektive Mikroorganismene i bokashistrøet aktive, bør strøet oppbevares i 18-20 grader. Ved kaldere temperaturer går mikrobene i dvale og det tar litt tid før de våkner til liv igjen. Utsettes uåpnede strøposer for store temperatursvingninger, kan det oppstå kondens på innsiden av posen, og dette kan gjøre at strøet mugner. Men dersom du skulle være uheldig å utsette bokashistrø for kuldegrader, vil det som regel fungere fint så lenge det varmes sakte opp (for å unngå kondens inni posen). 

Hva inneholder bokashistrø?

Bokashistrø du får kjøpt hos bokashinorge.no er laget av hvetekli innsatt med en blanding av fem naturlige Effektive Mikroorganismer (EM) og sukkerrørmelasse.

Hvor mye bokashistrø skal jeg bruke?

Bruk ca 2 ss bokashistrø pr liter matavfall. Strø litt ekstra på særlig proteinrike biter (kjøtt, fisk etc.). Det vil si at en 1 kg bokashistrø holder i ca. 3 måneder til en familie på fire. 

Hva lukter bokashistrø?

Bokashistrøet lukter svakt syrlig, litt som gjær; noen kjenner det som en blanding av øl og frisk kefir, noen som litt søt vineddik.

Kan jeg lage bokashistrø selv?

Ja, du kan lage strøet selv. Å lage bokashistrø er ikke vanskelig, det tar bare litt tid; det er en fermenteringsprosess involvert i dette også. Den tar fire–seks uker. Les mer om hvordan du gjør dette.

Du kan kjøpe bokashistrø i vår nettbutikk:

Relaterte artikler

Holdbarhet på bokashistrø

Dere er mange som lurer på dette med holdbarhet på bokashistrøet. En kunde lurte på om det var mulig å bruke strøet hun ha...

Lag eget bokashistrø

Bokashistrø fra bokashinorge.no er laget av hvetekli innsatt med naturlige mikroorganismer (EM) og sukkerrørmelasse. Har du lyst til å prø...

Tester bokashistrø i såjord

Vi har blitt tipset av våre bokashi-venner i utlandet om å blande bokashistrø i såjorden for å fremme ekstra god rotvekst. Det er...