Fri frakt over 500,- med rabattkode: ADVENT Gjelder t.o.m 11/12

Bytt ut den helseskadelige rengjøringssprayen!

Rengjøringsmidler med ammoniakk, klor eller andre desinfeksjonsmidler som påføres med sprayflaske er et stort helseproblem. Bytt dem ut med Effektive Mikroorganismer, og spar både deg selv og miljøet.

Når man sprayer ut et rengjøringsmiddel på en flate, dannes det masse store og små dråper. De største havner kanskje der de var tiltenkt – på en skitten kjøkkenbenk for eksempel – men de mindre dråpene kan sveve lenge rundt i luften før de ramler ned. Dermed puster vi dem inn, og de kan forårsake irritasjon i luftveier og slimhinner. Det er kanskje ikke så overraskende at å puste inn en rekke kjemiske forbindelser beregnet på å drepe bakterier og bryte ned fett, gir økt risiko for kroniske luftveissykdommer?

Det har blitt gjort en stor studie på dette (“The European Community Respiratory Health Study”) hvor man fulgte 3500 personer, uten astma, fra ti forskjellige land. Man så på hva slags rengjøringsmidler de brukte, og fant at hvis man brukte et rengjøringsmiddel i sprayform minst én gang i uken, hadde man 50% høyere sjanse for å utvikle astma. Og jo mer man brukte disse produktene, jo mer økte sjansen. Man fant også at rengjøringsmidler som ikke ble brukt som spray, heller ikke var forbundet med astma. Med andre ord kan klor på sprayflaske føre til at du utvikler astma, mens klor på “vanlig” flaske ikke gjør det. Når det er sagt så er klor ganske farlig uansett – det ble brukt som stridsgass under første verdenskrig av en grunn… Og i sommer døde i underkant av 100.000 laks i Finnmark etter et klorutslipp i sjøen.

Men å spraye på rengjøringsmidler akkurat der man trenger dem, og slippe å styre med tunge bøtter med vann, er jo veldig praktisk og lettvint. Det er heller ikke spray-teknologien i seg selv som er så skadelig – det er å spraye sterke kjemikalier som er problemet. Så da kan vi heller spraye på noe som ikke er skadelig, slik som Effektive Mikroorganismer for eksempel. Probiotiske rengjøringsmidler slik som Wipe & Clean er like enkelt å bruke som sprayene du finner på matbutikken. Fordelen er at det ikke er noen som helst risiko for at bruken gir deg kroniske luftveissykdommer eller skader miljøet.

Et annen viktig argument for å heller bruke Wipe & Clean er at det faktisk blir renere over lengre tid. Mange tradisjonelle rengjøringsmidler dreper alle bakteriene, både de gode og dårlige, og så står overflaten igjen med masse ledig plass til at uønskede bakterier kan etablere seg på nytt. Våre probiotiske rengjøringsmidler erstatter de uønskede bakteriene, og fyller den ledige plassen med gode bakterier i stedet. Dette fungerer på samme måte som når vi bruker Effektive Mikroorganismer til å fermentere mat- og hageavfall i stedet for å la det råtne. De gode bakteriene kommer til, og de uønskede blir utkonkurrert. Det er derfor ikke nødvendig å skylle av eller tørke over med vann etter at du har brukt Wipe & Clean. La det bare virke! Så lenge det er noe å spise for mikrobene, vil de fortsette å jobbe på overflatene du har sprayet dem på.

// AS

Relaterte artikler

Test: Rent til jul - uten skadelige kjemikalier

Nå har vi vaska gølvet – og badet, kjøkkenet og vinduene med bakterier! Bli med en Wipe & Clean-nybegynner på julevask.

Vasker drivhuset med bokashimikrober

Vi vasker drivhus med bokashi-mikrober! Drivhustunnelen i bokashihagen får en omgang med det probiotiske vaskemiddelet Wipe & Clean.

Vi er ikke så...

Wipe & Clean - vask huset med bakterier

Wipe & Clean er et naturlig, probiotisk all-rengjøringsmiddel med nyttige mikroorganismer. Det inneholder ikke skadelige kjemikalier.  Wipe &...