Følg lenkene under for å se fremgangsmåter for fermentering med mikroorganismer (EM) av husdyrgjødsel fra:
Kalkun (talle)
Sau (talle)
Gris (bløtgjødsel)
Ku (bløtgjødsel)
Start alltid påføring når det er minst gjødsel i det miljøet du ønsker å behandle, og påfør så nær dyrene som mulig på en enkelt gjennomførbar måte. Dyrene har bare godt av eventuelt nærkontakt med mikrobene.
I prosjektet Melkesyrefermetering av husdyrgjødsel gjennomføres tester ved 4–6 ulike gårder. Testperioden går over to år, og det blir tatt prøver og gjennomført jordanalyser underveis. Prosjektet omfatter håndtering av gjødsel fra kalkun, gris og ku, samt testing av effekten på en betydelig luktutfordring knyttet til en minkfarm på Klepp i Rogaland. I tillegg har prosjektet noen tilknyttede interessenter (gårder) som gjennomfører egne testprosjekter, blant annet på sauetalle.