Når får du -15% på alle Bokashi Eko enkeltbøtter. Tilbudet gjelder t.o.m 12. juni, eller så langt lageret rekker.

Bokashi på hytta – og hjem igjen

Når vi besøker hytta til mine svigerforeldre på fjellet, pleier jeg å gjøre plass i bilen til minst en bokashibøtte.

Hytte uten hage

Vi har tidligere skrevet om å ha bokashi på hytta, og lage jord av den der. Men mange har kanskje en annen type hytte, uten hage, slik som denne fjellhytta som vi benytter mest på vinteren. Noen grønnsakshage eller jordfabrikk er derfor ikke aktuelt her.

Men matavfall produserer vi jo like hyppig på hytta, som hjemme. Kanskje enda mer, siden vi koser oss litt ekstra og er ofte flere samlet (pre pandemien i allefall). Hyttegrenda har felles renovasjonspunkt flere km unna hytta, og her er det ikke sortering for matavfall. Det smerter et bokashi-hjerte å kaste matavfall (som jeg ser på som ressurs) sammen med annet restavfall.

Renslig håndtering med bokashi

Siden vi uansett må frakte søppelet i bilen og ta det med til renovasjonspunktet, så er det utrolig mye bedre å håndtere matavfallet med bokashi, også på hytta. Vi må lagre avfallet inntil det fraktes bort, og dette kan gjøres enklere og mer luktfritt, dersom matavfallet er tatt ut av likningen. Det blir også rensligere å frakte søppelet i bilen, når det ikke er vått matavfall i posene, også blir det mindre søppel – rett og slett.

Bokashien håndteres på samme måte på hyttekjøkkenet, som hjemme. Og når hytteoppholdet er over, så er det renslig og enkelt å stable den vann-, luft- og lukt-tette bokashibøtta inn i bagasjerommet sammen med resten av bagasjen.

Jord klar til himmelsprett

Vel hjemme får du fermentert ferdig innholdet i 14 dager, så hatt det i jordfabrikken i 14 dager - så har du herlig jord av restene etter påskelammet i god tid før den store hagedagen; Kr.himmelfartsdag. 

God påske alle sammen, hilsen BokashiNorge! 

 

Relaterte artikler

Bokashi på hytta

Avfallshåndtering er ofte en utfordring på hytta. Dessuten ligger mange hytter på fjellgrunn – ved sjøen eller på fjellet –...

All you need is LØV - og bokashi

Pass på å bunkre løv nå på høsten, du trenger det til vinteren og våren.

Løv og bokashi er perfekt match. Bo...

Biokull i bokashibøtta for å redusere fukt og lukt

Bokashi blir enda bedre for jorden, og tilnærmet luktfritt på kjøkkenet, med litt biokull i bøtta. Vi har knust biokull i nettbutikken...