Nå får du -20% og -30% på utvalgte produkter. Tilbudet varer t.o.m. 20 oktober.

Fra avfall til jord på 1-2-3

Hvordan gjør du bokashi? Følg disse stegene!

QG1.png 

Sjekk at kranen er lukket. Dryss to spiseskjeer bokashistrø i bunnen av bøtta.

QG2.png

Tøm matavfall i bokashibøtta 1 gang per dag. Unngå flytende mat som suppe og drikke. Ellers går alt i bøtta.

QG3.png

Bruk stapperen som følger med, til å presse matavfallet sammen. Mer plass og mindre luft er bra.

QG4.png

Dryss over 2 ss bokashistrø per liter matavfall. Strø litt ekstra på særlig proteinrike biter (kjøtt, fisk etc.).

QG5.png

Sett lokket godt på. Press gjerne ut overflødig luft av bøtta ved å trykke ned med flat hånd midt på lokket.

QG6.png

Åpne kranen og tapp ut bokashivæske hver 3.–5. dag. Mengden væske varierer mye, noen bøtter er helt «tørre».

QG7.png

7 = Gjæring) Når bøtta er full, skal den stå uåpnet i minimum 2 uker og gjære. Du starter nå på 1. med den andre bøtta. Husk å tappe ut bokashivæske hver 3.–5. dag også under gjæring.

QG8.png

Kontakt med jord. a) Etter 2 uker kan du grave den ferdiggjærede bokashien rett i jorden. Bruk minst like mye jord og bokashi (50/50 jord/bokashi), bland dette godt sammen før blandingen dekkes med jord. Bruk minimum 10–15cm jord. Etter 3–6 uker i jorden er bokashien omdannet til næringsrik kompostjord.

ELLER: Kontakt med jord. b) Du kan også lage bokashijord i en plastkasse, en tykk plastsekk eller kompostbinge med litt jord: ha jord i bunnen av beholderen, tøm i ferdiggjæret bokashi og bland med litt mer jord, dekk til med jord på toppen.

Våre startpakker inneholder alt du trenger for å begynne med bokashi:

Relaterte artikler

Bokashi for nybegynnere

Bokashi kjøkkenkompost er en 3-trinns-rakett fra matavfall til herlig kompostjord. Et bokashi startkit inneholder alt du trenger til trinn 1 og 2 i prose...

Alt du trenger å vite om bokashivæske

Bokashivæske er super gjødsel for planter og kan brukes både inne og ute. Og visste du at bokashivæske også kan brukes mot plante...

Alt du trenger å vite om bokashistrø

Bokashistrø brukes for å kunne fermentere og kompostere matavfall.